Izbornik
bolnicasisak2020

U izolacijskoj jedinici šest pacijenata, svi su dobrog zdravstvenog stanja

SISAK – Kako su priopćili iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije, u izolacijskoj jedinici Opće bolnice dr.Ivo Pedišić u Sisku smješteno je šest pacijenata od kojih su kod troje pacijenata laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne. Pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza, to jest po prestanku vironoštva, bit će pušteni kući. Novoboljelih i dalje na području naše županije nema.

„Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija. Molimo sve neka se pridržavaju svih propisanih mjera te da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju. Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Potrebno je ograničiti kretanje umirovljenika iz domova umirovljenika tako da ne napuštaju dom, zabraniti posjete, napraviti raspored obroka po sobama, katovima na taj način da se socijalni kontakti svedu na najmanji mogući nivo. U svim domovima umirovljenika potrebno je pooštriti higijenske mjere kao i provedbu mjera dezinfekcije“, dodaju iz Stožera.

Na kraju apeliraju na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X