Share on facebook
Share on twitter
peckipotres15012021

U mjestu Pecki velike štete, uništena i njihova kapela, ostalo svega 50-tak mještana

PECKI – Velike štete nakon razornog potresa koji je pogodio naše područje, pretrpjelo je i mjesto Pecki. No Zlatko Abramović, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Pecki ističe kako se sada stanje malo normaliziralo.

„Nakon onog katastrofalnog potresa samoinicijativno i uz pomoć volontera, uspjeli smo sanirati više od 95 posto srušenih dimnjaka, crjepova, tako da smo uspjeli prekriti sve kuće koje su i u crvenom bile i narančastom i u zelenom. Tako da smo uspjeli te sve stanovnike koji su u nekim kućama, radi ove hladnoće, da im je ugodnije i da normalnije žive“, otkrio nam je Abramović.

Dodaje kako su iz privatnih donacija dobili 13 kontejnera koje su podijelili potrebitima. „Pritom se zahvaljujem Nogometnom klubu Dinamo koji je donirao 10 novih kontejnera, zadnja pošiljka je bila prije dva dana, postavljeni su kraj kuća uz poljske WC-e, to su nam omogućili. Zahvaljujem se načelniku Medulina koji je bio u našem selu, koji nam je obećao i izvršio obećanje te dovezao kućice. Još treba doći jedan kontejner. Od poznanika i iz privatnih donacija dobili smo sedam kamp kućica koje smo podijelili i sada nam još iskreno nedostaje jedno barem pet kampica ljudima kojima su kuće u zelenome, a boje se spavati u svojim kućama“, otkrio nam je Abramović.

Dodaje kako je u mjestu ostalo 55 mještana, dok se dio njih zbog male djece i starijih osoba preselio negdje drugdje. „Imamo devet kuća koje su u crvenom, koje se trebaju rušiti. Imamo pet kuća koje su dobile narančastu oznake, ove druge su dobile zelenu, ali to mislim da još nije pravo stanje jer smo statičare doveli u selu četvrti dan nakon potresa. Vidite koliko je još potresa bilo nakon tog razornog potresa, bojim se da su ove neke kuće koje su u zelenome, bojim se da su one možda prešle u narančastu kategoriju“, smatra Abramović.

Između ostaloga dodaje kako je velika oštećenja pretrpjela i njihova kapela Svetog Ivana Glavosijeka. „Ona je dobila iks, srušen je toranj, prednja strana je otišla do nadvoja, do vrata sa tornjem. Odozada oni ćoškovi su pukotine od 10-tak centimetar i mislim da od nje neće biti ništa“, otkrio je Abramović te na kraju ističe kako topli obroci stižu za sve one koji su ostali u Peckom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X