dom-mo

U Mošćenici otvoren novouređeni Dom za starije i nemoćne osobe „Excluziv“

MOŠĆENICA – U petrinjskom prigradskom naselju Mošćenica, u ulici Ante Starčevića 61, otvoren je novouređeni Dom za starije i nemoćne osobe „Exclusiv“.

Vlasnica je Dijana Pavičić, a o samom Domu je kazala: „Mi se ovom prilikom želimo zahvaliti gradonačelniku Dumboviću i Gradu Petrinji na podršci i na otvorenju Doma. Grad Petrinja nam je dao veliku podršku i novčanim sredstvima, a mi smo u Dom investirali oko 800 tisuća kuna, dok nam je Grad Petrinja donirao 35 tisuća kuna i uređenje okoliša, odnosno prilaz Domu. Posebno želim naglasiti da su nam u ovom projektu velika podrška bili prijatelji, kumovi, najviše moj suprug Zdravko i moji roditelji. Kapacitet Doma je 20 korisnika, a od toga ćemo imati 15 pokretnih i pet nepokretnih što znači kako su svi uvjeti Doma prilagođeni invalidima i nepokretnim osobama jer smo kompletan prostor prenamijenili za korisnike i njihove potrebe. Što se tiče zaposlenih radit će četiri njegovateljice, medicinska sestra, fizioterapeut po potrebi, a korisnici će u cijeni imati i usluge frizera i pedikera. Također, radit ćemo na kvaliteti, usluzi i učinkovitosti kako bi Dom opravdao ime „Exclusiv“.

Vrpcu je na otvorenju presjekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te je, kao i obično, pohvalio najsamostalniji sloj društva: „Oni su uvijek broj jedan i njih uvijek treba staviti na prvo mjesto. Ono što treba reći, u ove dane Adventa i Božića, kako je ovo prekrasan dar obitelji Pavičić Gradu Petrinji. Dar koji je sigurno vrijedan poštovanja koje u budućnosti može dati poruku da postoje mladi ljudi koji se žele, na neki način, pokazati u društvu da mogu voditi brigu o sebi, o svima onima koji će se ovdje zaposliti, a ono što je najvažnije ovo je humana djelatnost koja će skrbiti o nemoćnim, starim osobama o onima koji će ovdje sigurno imati eksluzivu. Ovo je Gradu Petrinji trebalo i zato smo, kao Grad, odlučili potaknuti ovaj dio, to je još uvijek malo, ali se nadam da će se još proširivati i da će njihove ambicije, kao mladih ljudi, biti još veće, a ja ću biti spreman sa svojim teamom od kojeg dobivam podršku. Također, posebno mi je drago što se to događa u Mošćenici u kojoj uživamo, veselimo se i hvala vam na svemu, a želim i da vam svi budući ciljevi budu u horizontu dobrih djela, ali i ono što je najvažnije radnih mjesta u Gradu Petrinji. Ovdje i na svakom mjestu znamo reći, svako je mjesto lijepo mjesto i Mošćenica je lijepo mjesto i Petrinja je lijepo mjesto, ali najljepše je radno mjesto. Ovaj prostor, moram biti iskren, nisam očekivao da izgleda ovako lijepo, zato vam još jednom čestitam.“

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X