raskrižje

U Novom Pračnu uskoro izgradnja kružnog toka

SISAK – Hrvatske ceste ovog su tjedna objavile odluku o izboru izvođača za rekonstrukciju raskrižja državnih cesta oznaka DC37 I DC224 u gradu Sisku (Novo Pračno). Riječ je o izgradnji kružnog toka na sjecištu cesta Sisak-Petrinja i Sisak-Sunja.

Kako piše Sisak.info, od dvije na natječaju pristigle ponude, odabrana je ponuda Strabaga u iznosu od preko 4 milijuna kuna s PDV-om. Rok za završetak radova je 4 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Rekonstrukcija raskrižja, na kojem ukupna očekivana količina prometa iznosi 10.951 vozilo na dan, omogućit će siguran protok ukupnog prometa s minimalnim vremenom čekanja.

Okvirni kapacitet jednotračnog kružnog raskrižja vanjskog promjera od 30 do 40 metara, iznosi 20.000 vozila na dan, iz čega, kako navode, slijedi da odabrano rješenje raskrižja s kružnim tokom zadovoljava u pogledu propusne moći.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X