petralogo

U ovoj godini PETRA planira niz zanimljivih radionica i edukacija za nezaposlene osobe

PETRINJA – Petrinjska razvojna agencija PETRA nastavlja u ovoj godini s provedbom njihovog projekta „Uspostava usluga poduzetničko društvenog centra Petrinja“, a riječ je o projektu vrijednom 2,5 milijuna kuna. Rekla nam je to Katarina Ivančić, ravnateljica ove javne ustanove gostujući u radijskoj emisiji Trenica Petrinjskog radija. Najavila je kako sve zainteresirane u mjesecima koji su pred nama očekuju brojne radionice.

„Prva edukacija će biti u lipnju, to je poduzetnička akademija. Tu smo osmislili ciklus višednevnih edukacija i predavanja za ciljanu skupinu, a to su nezaposlene osobe. Sve s ciljem da nauče izraditi poslovni plan. U 10 dana na svom vlastitom primjeru mogu proći kompletnu edukaciju kako izraditi poslovni plan uz stručno vodstvo. Mogu jako puno naučiti, od osmišljavanja njihove poduzetničke ideje, do zatvaranja financijske konstrukcije, proračuna, marketinga, sve što im treba za pokretanje poslovanja. Kada završe tu edukaciju, onda će imati na raspolaganju nas pet djelatnika iz PETRA-e koji ćemo im biti mentori u izradi njihovog vlastitog poslovnog plana“, rekla je Ivančić.

Dodaje kako su tijekom travnja proveli prvi dio trodnevne edukacije o vještinama traženja posla. „Za sada je prva grupa bila jako zadovoljna s predavačicom i taj set edukacija planiramo ponoviti u siječnju ili veljači sljedeće godine. Od edukacija koje ulaze u radnu knjižicu, koje su certificirane, bit će edukacija programiranja mobilnih aplikacija i administrator baze podataka. Programiranje mobilnih aplikacija bi trebalo krenuti krajem kolovoza. Druga certificirana edukacija administrator baze podataka je planirana u studenom ili prosincu ove godine“, kazala je Ivančić te dodaje kako su sve ove edukacije namijenjene nezaposlenim osobama s područja Petrinje.

U ovoj godini također planiraju osnovati aktivnu grupu mladih kako bi mlade osobe s područja Petrinje potaknuli na proaktivno djelovanje radi pronalaženja željenog posla ili pokretanja vlastitog, a između ostaloga u planu imaju organizirati edukaciju o društvenom poduzetništvu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X