Share on facebook
Share on twitter
20200829_103847KR

U Petrinji izvedena legendarna Kraljevna na zrnu graška

PETRINJA – Mali Petrinjci su u subotu imali priliku uživati u predstavi Kraljevna na zrnu graška u izvedbi kazališta Mala scena. Radi se o dobro poznatoj predstavi, ali s novom glumačkom postavom.

Vitomiru Lončar je u ulozi kraljevne zamijenila njezina kćer Buga Marija Šimić dok je Ivicu Šimića zamijenio Ivan Čolarić.

Buga Marija nam je rekla više o tome koja je poruka predstave:

„Najbitnija poruka ne same priče već predstave je da se djeca igraju, da maštaju da sudjeluju, da budu aktivni sudionici i zajedno s nama stvaraju predstave i na taj način se potiče njihova krativnost i pokazuje važnost kazališta danas gdje se kreativnost malo zatire, a ova predstava potiče djecu da uključe svoju maštu jer ništa nije jako direktno nego ih se baš uključuje. Poruka je samostalnost, da donosimo svoje odluke da nam odrasli ne nameću, da sami biramo svoj put, a i jednostavno pronositi veselje.“

Na pitanje kako je igrati ovu predstavu koja nakon puno godina ima novu postavu, Buga Marija odgovara:

„Meni osobno je to jako posebno jer je to predstava koju su igrali moji roditelji koju znam napamet otkad imam pet godina. I ovo je zapravo ostvarenje dječjeg sna.“

Ivan Čolarić nam je odgovorio na pitanje koliko je važno održavati ovakve predstave za djecu unatoč posebnim mjerama unutar kojih se ona održava:

„Mislim da su djeca još uvijek premala da shvate zapravo sve reperkusije tog stanja u kojem se svi nalazimo što je zapravo i dobro. Dok god se pridržavaju higijenskih mjera mislim da je dobro da nismo time preopterećeni. Za to su zaduženi njihovi roditelji i svi mi koji smo u ovom kaosu.“, rekao je te poručio: „Ovo je nekakav način da se život normalno nastavi. Mislim da kazalište u svakom smislu mora ići dalje bez obzira na sve okolnosti pa makar se ono moralo prilagođavati novonastalim okolnostima.“

I tako je kroz pedeset minuta trajanja „Kraljevna na zrnu graška“ više puta izmamila osmjeh na lica malih Petrinjaca i njihovih roditelja.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X