Izbornik
NASLOVNA

U Petrinji izvedena predstava za najmlađe “Naš zeleni svijet”

PETRINJA – U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja u balon dvorani Rukometnog stadiona izvedena je predstava Kazališne družine „Smješko“ iz Zagreba pod nazivom „Naš zeleni svijet“.  Predstava je namijenjena mlađoj populaciji, vrtićancima, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole. Djeca su u ovoj edukativnoj predstavi mogla naučiti kako je nastao naš Planet Zemlja te kako odvajati otpad i kakve sve vrsta otpada za reciklažu postoje. Autorice predstave su Barbara Vicković i Jelena Hadži-Manev, a izvode je Barbara Vicković ili Mirta Zečević.

U našem gradu izvela ju je Mirta Zečević, glumica HNK-a te glumica i producentica Kazališne družine „Smješko“. Otkrila nam je kako predstavu „Naš zeleni svijet“ izvode od 2019. godine, i to vrlo intenzivno.

„Naime, Split i Solin su nas pozvali da napravimo neku ekološku predstavu o razvrstavanju otpada i od tada pa nadalje svake godine imamo sve više i više posla. Očito se uviđa korisnost ovakve predstave i uopće ovakvog prikazivanja te učenja djece i mladih o razvrstavanju otpada“, rekla nam je Zečević i nastavila: „Danas sam ja ovdje sama. Inače, isto to radi i moja kolegica Barbara Vicković koja je i došla na ideju da tako nešto napravimo i pokrenemo.“

Zečević kaže kako u Petrinju dolazi dosta često i nakon svega što se našem gradu dogodilo, veseli je što može podariti osmijeh najmlađima. Osmijeha nije nedostajalo jer je riječ o interaktivnoj predstavi te su naše male Petrinjke i Petrinjci s velikim zanimanjem pratili predstavu, ali u njoj i sudjelovali.

„Ovu predstavu smo organizirali povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje i u svrhu edukacije najmlađih stanovnika našeg grada, rekla nam je Vesna Brebrić“, ravnateljica POU Hrvatski dom Petrinja.

„S obzirom da sam po struci odgojiteljica, dosta dobro znam što dječici treba i što se u vrtićima obilježava. U skladu s time, i pripremamo predstave. Ovo je jedna vrlo edukativna predstava i nadam se da će utjecati na formiranje njihovog odgoja i svijesti o zaštiti Planeta Zemlje.“

Predstava „Naš zeleni svijet“ realizirana je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Petrinje, a osim nadolazećih koncerata, Hrvatski dom najavljuje i organizaciju predstave za odrasle u subotu, 28. svibnja. Riječ je o predstavi Teatra Rugantino „Uvijek će nam ostati ljubav“ u kojoj glavne uloge tumače Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

 

 

 

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X