Izbornik
nasilje

U Petrinji obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

PETRINJA – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, obilježava se u znak sjećanja na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Kao i svake godine ovaj dan se obilježava i u Petrinji u organizaciji Policijske postaje Petrinja o čemu je Goran Pejnović, kontakt policajac, kazao: „Obilježavamo ga s ciljem osvješćivanja i senzibiliziranja javnosti povodom nasilja nad ženama s tim da povećamo veću osviještenost kroz sve medije i putem ovih naših preventivnih aktivnosti, tako da u slučaju ako bi došli do nekakvog kontakta gdje postoji nekakva sumnja da se nešto događa i da bi ukazivalo na nasilje u obitelji mogu slobodno nazvati brojeve 192 ili 112 tako da bi se žrtva mogla zaštititi i da bi se počinitelj mogao pravovremeno sankcionirati i na taj način spriječiti neke neželjene tragedije koje su se već događale i nažalost još uvijek se događaju.“

Ovom prilikom organizirali su info postavu u prostoru Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeka u Petrinji o čemu je Pejnović dodao: „Gdje smo polaznicima objasnili koji su to sve elementi nasilja u obitelji, kakvo može biti, što napraviti kada se s time suoče ili kada budu negdje u kontaktu da mogu pomoći žrtvi, te kome da se obrate, te smo u njihovoj ustanovi dijelili letke kako bi podigli tu svijest i na taj način zaštitili sve daljnje žrtve kako ne bi dolazilo do nekih neželjenih tragedija.“

U akciji su sudjelovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb Petrinja i Centra za žene „Adela“ iz Siska, koji je veliki doprinos da se sve te žene koje su proživjele određene tragedije iz nasilja u obitelji na neki način rehabilitiraju, smjeste i zaštite od počinitelja, odnosno njegovog nasilničkog ponašanja.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X