Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
tvtzgp16032020

U Petrinji tijekom 2019.godine 15% više dolazaka i 39% više noćenja turista

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave održana je četvrta sjednica Turističkog vijeća koju je otvorio predsjednik Turističkog vijeća i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Članovi Turističkog vijeća potvrdili su zapisnik sa prethodne sjednice, kao što su prihvatili Prijedlog Izvješća o ostvarenju Programa rada i financijskog plana za 2019.godinu koje je predstavila Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice grada Petrinje.

„Ono što je pozitivno u protekloj godini, da nam je broj dolazaka povećan za 15 posto. Ostvaren je 2331 dolazak u naše smještajne kapacitete, za razliku od 2018.godine kada je bilo 2019 gostiju. Od ukupno broja , 1535 su bili domaći, a stranih 796 turista. Oni su ukupno ostvarili 10 170 noćenja, odnosno 39 posto više nego godinu ranije kada je ostvareno 7315 noćenja“, rekla je Držaj te dodaje kako su najviše noćenja ostvarili gosti iz Italije. Gostima je na raspolaganju 15 iznajmljivača sa 105 ležajeva.

Podsjetila je na sve realizirane manifestacije i pokrenute projekte u protekloj 2019.godini, a govoreći o financijskom izvješću za prošlu godinu, Držaj je istaknula kako su ostvarili prihode i rashode od 1,7 milijuna kuna.

Članovi Turističkog vijeća usvojili su i Izvješće o radu direktorice i Turističkog ureda za 2019.godinu, kao i Izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora Turističke zajednice grada Petrinje za 2019.godinu. Utvrđen je prijedlog Izvješća Turističkog vijeća za 2019.godinu kao što je donesen Pravilnik o provedbi postupka jednostavne javne nabave.

Osvrnula se i o tekućim aktivnostima Turističkog ureda. „Tu ću se samo osvrnuti, novi Zakon o turističkim zajednicama, Zakon o turističkoj pristojbi, Zakon o turističkoj članarini, svi su oni stupili na snagu. Ono što nama slijedi u ovoj godini, moramo organizirati novu osnivačku Skupštinu, izabrati nova tijela. U pripremi je već novi Statut. Tu ću samo istaknuti da je novost što više nema Nadzornog odbora, nego tijela Zajednice su Turističko vijeće, Skupština i predsjednik Turističke zajednice. Ulogu predsjednika i dalje obnaša gradonačelnik, a Turističko vijeće birat će Skupština na temelju predloženih koje opet budemo mi na sjednici Vijeća budemo pogledali i utvrdili“, rekla je između ostaloga Držaj.

Ujedno se osvrnula na kulturna i sportska događanja koja su trebala biti održana tijekom ožujka i travnja, ali zbog novonastale situacije sve je odgođeno. Držaj vjeruje kako će uskoro moći realizirati sve planirane manifestacije koje su isplanirali za ovu godinu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X