U Petrinji zaživjelo Ljetno kino, prva projekcija filma u Atriju Hrvatskog doma U Petrinji zaživjelo Ljetno kino, prva projekcija filma u Atriju Hrvatskog doma
PETRINJA – Petrinja je od sada bogatija za još jedno događanje u gradu, a to je Ljetno kino. Naime, u sklopu projekta „Kultura svima“... U Petrinji zaživjelo Ljetno kino, prva projekcija filma u Atriju Hrvatskog doma

PETRINJA – Petrinja je od sada bogatija za još jedno događanje u gradu, a to je Ljetno kino. Naime, u sklopu projekta „Kultura svima“ kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja zajedno sa svojih pet partnera, održana je prva kino projekcija filma u sklopu Ljetnog kina u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma.

Zadovoljstvo prvom projekcijom u sklopu Ljetnog kina izrazila je i Selma Buljubašić, voditeljica projekta „Kultura svima“. „Iznimno sam sretna što večeras imamo premijeru Ljetnog kina u sklopu projekta Kultura svima kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i jako sam ponosna što ćemo na ovaj način pokušati našem Atriju vratiti jedan dio funkcije jer ovo je stvarno otvoren prostor kojem se možemo diviti i u kojem možemo održavati brojna kulturna događanja i nadam se da ćemo nastaviti s ovakvom praksom“, kazala je Buljubašić.

Vjeruje kako su ovim projektom i ovim događanjem dodatno oplemenili ljetna događanja u Petrinji. „Stvarno ovo je dobar način da oplemenimo kulturnu ponudu u našoj Petrinji. Stvarno je ove godine kulturna ponuda u gradu bogata, ali mi se stvarno trudimo u Pučkom otvorenom učilištu da sa svojim doprinosom doprinesemo tome da ponuda bude što različitija, da dođemo do što većeg broja građana, da budu primjerena što većem broju građana i naravno da naši građani uživaju u programima koje stvaramo“, dodala je Buljubašić.

Zadovoljstvo što je Ljetno kino zaživjelo u Petrinji izrazio je i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Milan Herceg. „Obzirom smo da smo dobili novac iz projekta iz EU fondova, oko 800 tisuća kuna, ovaj dio projekta kojeg smo odradili je vrijedan do 150 tisuća kuna. Tu ulazi i projekcija, projektor, ekran i same stolice. Što se tiče samog ljeta u Petrinji, Ljetnog kina u Petrinji možemo reći da imamo kompletnu opremu i sve što nam treba da bi naši Petrinjci došli k nama u Hrvatski dom i uživali u našem Atriju Hrvatskog doma. Sve to je u svrhu revitalizacije našeg Atrija ovdje, tako da se što više promovira taj dio Ljeta u Petrinji, odnosno programa koji se događaju u Hrvatskom domu i programa na otvorenom“, rekao je Herceg i dodaje kako sljedeće projekcije u sklopu Ljetnog kina ovise o vremenskim prilikama, ali poručuje kako će svi građani biti na vrijeme obaviješteni. Dodat ćemo na kraju kako je gotovo stotinjak posjetitelja Ljetnog kina moglo tijekom ove prve kino projekcije u sklopu Ljetnog kina, uživati u trileru „Spokoj“.

Podsjetimo kako je projekt „Kultura svima“ vrijedan gotovo 800 tisuća kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja, a partneri su Udruga Građanski aktivizam Petrinja GRAK, Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“ Petrinja, Gradska limena glazba Petrinja, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Društvo Naša djeca Petrinja. Navedeni projekt je jedan od 34 uspješno ocijenjena projekta za kojeg su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture u sklopu poziva „Kultura u centru-potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“. Cilj projekta je kvalitetnije i učinkovitije iskoristiti dio prostornih resursa Hrvatskog doma u odnosu na konvencionalne i tradicionalne pristupe. Provedba projekta traje do 29.veljače 2020.godine. U sklopu ovog projekta zaposlene su i dvije osobe na sljedećih 16 mjeseci te su njihove ukupne plaće financirane iz sredstava projekta.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.