hrvači

U petrinjskoj gradskoj upravi održan prijam za hrvač(ic)e

PETRINJA – U petrinjskoj gradskoj upravi održan je prijam za članove Hrvačkog kluba „Petrinja“ koji su osvojili brojna visoka odličja na različitim natjecanjima u ženskoj i muškoj konkurenciji što ih svrstava među najuspješnije petrinjske sportaše.

Na početku ih je pozdravio gradonačelnik Darinko Dumbović i čestitao na ostvarenim rezultatima: „Kada sam čuo za vaše rezultate onda sam odmah rekao oni su odlični, moramo ih primiti, reći hvala i da smo ponosni na njih, na sve generacije i vaš cjelokupni rad kao kluba koji dugi niz godina pokazuje sportsku dosljednost i profesionalnost. Također, tu je i bogata povijest utemeljena na kvalitetnim rezultatima hrvača, ali i hrvačica. Svaka čast i Vinku Kadečki koji je kroz cijeli život za hrvački sport dao cijelog sebe i zapitao sam se samo, od kuda ti snaga za sve to. Vi ste odlični! Onda mi kao Grad moramo biti barem malo dobri! Mislimo na vas, mislimo da vam vrijedi pomoći duplo više nego pomažemo. Mislim da trebamo riješiti struju, znamo da vam je voda problem i to želimo riješiti. Govorim tekuće stvari koje su problematične, jer ste do sada bili u devastiranom prostoru koji je uništen i nije imao vlasničke odnose. Građani moraju znati da u Petrinji nije lako doći do vlasničkog odnosa 1/1. Dvorana mora ići u energetsku obnovu i moramo slijedeće godine imati složenu dokumentaciju za taj objekt.“

Na prijamu se zahvalio Vinko Kadečka, predsjednik kluba i još uvijek aktivni natjecatelj, a o radu u klubu je naglasio: „Djeca redovito odlaze na sve pozivne turnire u inozemstvu i Hrvatskoj. To je ono što pokušavamo na svaki mogući način riješiti tako da to ne izostane. Djeca, vidjeli ste i čuli rezultate, to su sve prvakinje i prvaci Hrvatske. Vedran Mitrović prvak Hrvatske u slobodnom stilu prošlog mjeseca, također i ja. Pitali ste me otkud snaga? Pa ja sam jednostavno motiviran na način da hoću biti uzor djeci, tim mladim sportašima i hoću da sportaši što duže ostanu u sportu. Mislim da na ovakav jedan način mogu prikazati da je sport nešto čime se možete jako dugo baviti, samo si treba posložiti neke stvari. Tu je Lana Pezić koja je prvakinja Hrvatske u slobodnom stilu, Filip Mikulić je prvak Hrvatske i član reprezentacije Grada Zagreba, Natali Karadak je prvakinja Hrvatske i tu je naša Veronika Dragaš, sportašica Grada Petrinje i prvakinja Hrvatske.“

Kadečka je najavio i kako će ove godine zaključiti natjecateljsku karijeru, možda odradi još nešto među veteranima, ali svakako ostaje u hrvanju i kao predsjednik kluba i kao trener, a na kraju su svi zajedno pozvali sve ljubitelje hrvanja na derbi Premijer lige, u subotu, 9. studenoga, u njihovoj sportskoj dvorani  u Šenoinoj ulici, protiv hrvača Sesvetskog Kraljevca.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X