Share on facebook
Share on twitter
Hrvatska vojska drugi dan pomaže potresom pogođenoj Petrinji

U petrinjskoj Vojarni smještene 23 osobe s područja pogođenog potresom

PETRINJA – Prema podacima Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području naše županije, s jučerašnjim danom na naše područje je dopremljeno 11 kontejnera, od čega četiri u Glinu, tri u Petrinju i četiri u Sisak.

Do sada je prikupljeno 515 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođeno potresom, dok je u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada zaprimljeno 6264 zahtjeva za obnovom, od čega u Petrinji 2291, jučer 8 zahtjeva.

Tijekom jučerašnjeg dana na našem području bilo je angažirano 29 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila. Odradili su sveukupno osam intervencija uklanjanja oštećenih dimnjaka, kao što su radili na sanaciji krovišta i izvide po dojavama.

Na terenu su bila angažirana 42 djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa koji su podijelili 0,85 tona hrane, 1332 litre vode, 195 toplih obroka. Također su pružili 20 usluga psihosocijalne pomoći.

U Vojarni pukovnik Predrag Matanović smještene su 23 civilne osobe s područja pogođenog potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X