futsal-pop

U Popovači održan drugi turnir Prvenstva Prve hrvatske malonogometne lige za žene

POPOVAČA – Nakon prvog u Vinkovcima, u Popovači je održan dvodnevni drugi turnir, odnosno utakmice 4., 5. i 6. kola prvenstva Prve hrvatske malonogometne lige za žene.

Do sada su maksimalni učinak zadržale igračice MC Plusa, koje su ubilježile tri nove pobjede, a prvi poraz doživjela je ekipa Super Chicks, odnosno bolje su bile igračice Alumnusa Sesvete. Osim toga do prvih bodova u Popovači stigle su igračice Dubrovnika uvjerljivom pobjedom nad Sisciom.

Rezultati su:

Graničar – Meteora Futsal 2:9
Vinkovci – MC Plus 2:3
Dubrovnik – Mirlović Zagora 2:6
Alumnus Sesvete – Super Chicks 3:1

MC Plus – Graničar 14:0
Meteora Futsal – Alumnus Sesvete 3:2
Mirlović Zagora – Vinkovci 0:12
Siscia – Dubrovnik 0:8

Dubrovnik – Vinkovci 1:5
Siscia – Super Chicks 0:11
Alumnus Sesvete – MC Plus 0:1
Graničar – Mirlović Zagora 0:10

Trenutni poredak je: 1. MC Plus 18, 2. Super Chicks 12, 3. Vinkovci 9, 4. Alumnus Sesvete 9, 5. Meteora Futsal 9, 6. Mirlović Zagora 9, 7. Dubrovnik 3, 8. Siscia 1, 9. Graničar 1 bod.

Treći turnir Prvenstva Hrvatske na rasporedu je 18. i 19. siječnja 2020. godine u Zagrebu kada će organizator i domaćin biti ŽMNK MC Plus.

Organizacijom turnira i prikazanim igrama bio je zadovoljan i Romeo Čižmešija, tajnik Komisije za mali nogomet HNS-a i koordinator natjecanja svih futsal turnira: „Utakmice su bile vrlo zanimljive, vidi se da nema favorita, možda neku malu prednost možemo dati ekipi MC Plus, obzirom da nema niti jedan poraz. Međutim, sve druge utakmice i svi drugi klubovi su na vrlo visokoj razini i svako svakoga može pobijediti što znači da turnir može napredovati u odnosu na prvo prvenstvo, jer ovo je već peto i postoji strašno veliki napredak u samoj igri, taktici, organizaciji utakmice koje su bile vrlo korektne i atraktivne. Osim desetak klubova koji se vrte u natjecanju, reprezentacija na čelu s izbornikom Jakovom Ungarov izuzetno dobro radi i postižu dobre rezultate tako da je budućnost ženskog futsala pred nama.“

Prvenstvo je organizirano turnirski: „Sva prvenstva do sada, odnosno sve utakmice se odigravaju na način turnira premda postoji nekakva intencija da bi to prešlo na ligu i za što postoji mogućnost i slijedeće godine, naravno ako će klubovi to željeti i ako se dogovore, ali za sada ostaje ovako. Doduše, turniri su vrlo zanimljivi, to se događa u dva dana, jer postoje klubovi kojima se tako lakše organizirati i natjecati se.“

Pohvalio je i organizacijski dio u Popovači: „Popovača se dokazala prošle godine, tada smo imali prvi puta organizaciju takvog natjecanja, prošla je besprijekorno, dapače uz sve pohvale svih i klubova, a i vodstva natjecanja, naravno i Hrvatskog nogometnog saveza. Ove godine je to potvrdila, tako da i u budućnosti ako se jave na takva ili slična natjecanja, naravno uvjeti su zadovoljeni i mislim kako neće biti problema da ih dobiju i ubuduće, a moguće je ugostiti i mušku reprezentaciju futsala.“

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X