Izbornik
ambulantapopgo

U Popovači otvorena ambulanta Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije

POPOVAČA – U prostoru Doma zdravlja Popovača otvorena je ambulanta Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Popovači. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr.Inoslav Brkić je istaknuo kako su građani Popovače do sada svoje uzorke morali nositi ili u Kutinu ili u Sisak, a sada će usluge Zavoda moći obaviti u svome gradu.

„Ova ambulanta će značajno doprinijeti polivalentnosti zdravstvene zaštite, njenoj dostupnosti, a s time i kvaliteti življenja. Mnogi poslovi koje inače radi Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije sada će se moći događati i odvijati ovdje u Popovači, znači zdravstveni pregledi za izdavanje sanitarnih iskaznica, zdravstveni pregledi i kontrola kliconoša, zdravstveni pregledi svih osoba koji se nalaze pod zdravstvenim nadzorom. Tu su diferentna cijepljenja, pregledi školske djece i mladeži, pregledi prije upisa u prvi razred osnovne škole, uzimat će se uzorci za mikrobiološku laboratorijsku dijagnostiku“, naveo je Brkić te dodaje kako na ovaj način omogućuju dostupnost zdravstvene zaštite.

Na pitanje koliko će djelatnika biti zaposleno i koje sve struke te koja je vrijednost otvorenja ove ambulante, dr.Brkić odgovara : „Epidemiologija, školska i sveučilišna medicina, mikrobiologija, uzimanje uzoraka za mikrobiološke pretrage, rekli smo i Odsjek za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnika. Jasno da ćemo dodavati prema zdravstvenim potrebama još i ostale djelatnosti. Što se tiče uređenja prostora, to je sveukupno 100 tisuća kuna, gotovo 55 tisuća kuna dala je Sisačko-moslavačka županija. Između ostaloga imamo i dobar odnos sa gradonačelnikom Popovače pa će i on pomoći u radu naše ambulante u ovom dijelu naše Moslavine“, kazao je dr.Brkić.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković je istaknuo kako su sa zadovoljstvom prihvatili ovu inicijativu Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i same Županije. „Prije svega jedna dobra inicijativa za povećavanje zdravstvenog standarda na području Popovače. Zahvala prije svega Zavodu za javno zdravstvo koji je prepozna potrebe građana Popovače. Prije svega iz onih djelatnosti koja ja važna i bitna za ovaj dio za ovaj dio zdravstvene zaštite, a ono što je možda i najvažnije, moći će dio djece, pogotovo školska djeca, jedan dio pretraga napraviti ovdje, to jest dati uzorke i izvršiti odrađene preglede tako da neće morati ići u Kutinu ili Sisak. To je bitno i važno kod samih upisa, znamo da ta djeca moraju proći određene preglede i u ovom trenutku će se to obavljati sve u Popovači, znači da roditelji i djeca neće morati ići u ispostavu Sisak ili Kutina, već će sve te potrebne nalaze moći riješiti ovdje u Popovači“, kazao je Mišković te dodaje kako je Grad sufinancirao i jednog zaposlenika s godišnjim iznosom od 80 tisuća kuna.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako žele ravnomjernu zdravstvenu zaštitu u svim dijelovima naše županije. „Vjerujem da je to jedan korak dalje, zajednički, Županija, Zavod za javno zdravstvo, Dom zdravlja Kutina i Grad Popovača, zajednički radimo na tome da približimo određene zdravstvene usluge ovom području naše županije. Naša županija je podijeljena na moslavački-slavonski dio i posavski-banovinski dio. Ovdje nemamo takvu ispostavu, imamo Dom zdravlja Kutina koji ima određene također zdravstvene usluge i vjerujem da je to jedan korak unapređenja zdravstvene zaštite na području naše županije“, rekao je Žinić  te podsjeća kako Županija za zdravstvo izdvaja iz konsolidiranog proračuna Županije 70 posto sredstava, dok godišnje za povišeni zdravstveni standard Županija izdvaja od pet do šest milijuna kuna.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X