Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
roberthranjuniverzalna

U potragu za platformom Ivana D uključila se i vojska

PETRINJA – Tijekom proteklog vikenda uslijed jakog vjetra i velikih valova, nedaleko Pule nestala je plinska platforma Ivana D. Riječ je o plinskoj platformi INA-e. Nakon što je nestala, automatski su zatvoreni plinski ventili, čime je otklonjena opasnost od ispuštanja plina te tako nije došlo do nikakvog izlijevanja ili drugog ekološkog incidenta. Na navedenoj platformi nije bilo posade.

U potragu za nestalom platformom uključili su se i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, potvrdio je tijekom svog boravka u Petrinji i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

„Vojska od samih dojava da se nešto loše događa na moru se uključila i to po protokolima koji važe za Obalnu stražu. Na poziv riječkog Središta za koordinaciju, traganje i spašavanje na moru, angažirane su snage Obalne straže, konkretnije angažiran je jedan zrakoplov koji je na operativnom zapovijedanju u Obalnoj straži. Zrakoplov je poletio odmah čim su to uvjeti dozvoljavali, znači u svitanje. Jučer, na traženoj lokaciji nije otkrio ništa, nije uočio nikakva zagađenja eventualna koja bi bila nastala rušenjem platforme. Doduše, vrijeme je izuzetno loše, velika je depresija, ciklona koja je došla preko Italije iz Genove, uzrokovala je snažne vjetrove, pljuskove, kišu i ogromne valove. Jedini način da se priče području je iz zraka u uvjetima vidljivosti, kakve takve vidljivosti. Za sada nije ništa otkriveno i za današnji dan nisu planirani novi letovi, ali Oružane snage su spremne za djelovanje po pozivu“, rekao je admiral Hranj.

Na samom kraju poručuje kako je njihova Obalna straža spremna i za isplovljavanje s dva ophodna broda, no isti će u akciju kada vremenske prilike to dopuste.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X