Izbornik
NASLOVNA

U predstavi petrinjskih knjižničara o složnoj medvjeđoj obitelji uživali i mališani Dječjeg vrtića “Petrinjčica”

PETRINJA – Danas je ponovno petrinjskim Trgom kulture odjekivao dječji smijeh, radoznale okice sa zanimanjem su pratile dogodovštine složne medvjeđe obitelji – tate Brune i njegovih sinova Bukala, Mrguda i Bere.

Nakon što su djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja u utorak izveli lutkarsku predstavu “Tri medvjeda i gitara” za učenike nižih razreda Osnovne škole Mate Lovraka – PŠ Češko Selo, a potom i učenike OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gora, danas su je, također u dva termina, izveli i za polaznike Dječjeg vrtića „Petrinjčica“.

Prije same predstave mališane i njihove odgojiteljice knjižničarka Katica Taradajčuk upoznala je s radom Gradske knjižnice i čitaonice i Trga kulture, a nakon predstave su dječica kroz kviz pokazala da su pozorno pratila predstavu i da ih je jako obradovala.

Uz Taradajčuk, u predstavi glume njezine kolegice Ana Bobeta i Katarina Elblinger te kolega Matija Jurčević. Knjižničari su zajedno i osmislili priču, prilagodili tekst uzrastu, izradili lutke i scenografiju, snimili zvučne efekte i odglumili sve uloge, a poručuju da je ovo samo početak ponovnog vraćanja dramskoj aktivnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja.

 

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X