Izbornik
vukovićtekst

U prvih šest mjeseci 70% više prometnih nesreća nego u isto vrijeme lani

PETRINJA – U prvih šest mjeseci ove godine na petrinjskim prometnicama dogodile su se ukupno 102 prometne nesreće, što je u odnosu na isto vremensko razdoblje lani porast broja prometnih nesreća za 70 posto, obzirom se prošle godine dogodilo 60 prometnih nesreća, otkrio nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Sa ozlijeđenim osobama ove godine smo imali 35 prometnih nesreća, prošle godine devet, sa materijalnom štetom imali smo 65 prometnih nesreća, prošle godine 50, sa poginulim osobama smo imali dvije prometne nesreće, prošle godine jednu. Teško ozlijeđenih osoba u prvih šest mjeseci je bilo osam, a lakše ozlijeđenih osoba je bilo 39. Dvije osobe su smrtno stradale, prošle godine je bila jedna osoba“, kazao je Vuković.

Pod utjecajem alkohola bilo je 27 sudionika prometnih nesreća. „Ugrožen dan je bila subota sa 18 prometnih nesreća, a ugroženo vrijeme je bilo između 18 i 20 sati sa 21 prometnom nesrećom. Gledajući po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao bočni sudar, 22 prometne nesreće, a gledajući po okolnostima najviše ih se dogodilo zbog brzine neprimjerene uvjetima na cesti, 20 prometnih nesreća“, dodaje Vuković.

Najviše prometnih nesreća, njih 20, dogodilo se u Sisačkoj ulici, a gledajući starosnu strukturu, najviše prometnih nesreća, njih 24, počinili su vozači stariji od 50 godina. U prvih šest mjeseci ove godine policija je poduzela 619 preventivno represivnih mjera.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X