Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vukovićtekst

U prvih šest mjeseci manje prometnih nesreća nego u isto vrijeme lani

PETRINJA – U prvih šest mjeseci ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno 60 prometnih nesreća, što je u odnosu na isto vremensko razdoblje lani smanjenje broja prometnih nesreća za 9 posto, odnosno prošle godine u prvih šest mjeseci dogodilo se ukupno 66 prometnih nesreća, otkrio nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Sa ozlijeđenim osobama imali smo devet prometnih nesreća, prošle godine 23. Sa materijalnom štetom ove smo godine imali 50 prometnih nesreća, lani 43. Sa poginulom osobom imali smo jednu prometnu nesreću, dok prošle godine u prvih šest mjeseci nismo imali. Što se tiče ukupno poduzetih mjera, imali smo 790 represivnih mjera, dok smo prošle godine imali 1549. Teško ozlijeđenih osoba u prvih šest mjeseci nismo imali, a lani smo ih imali sedam. Lakše ozlijeđenih osoba imali smo 10, prošle godine 21“, rekao je Vuković.

U prvih šest mjeseci ove godine 13 prometnih nesreća skrivili su alkoholizirani vozači, a lani je takvih prometnih nesreća bilo 15. „Ugrožen dan bio je utorak sa 12 prometnih nesreća, a vrijeme između 20 i 22 sata sa 10 prometnih nesreća. Gledajući po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao slijetanje vozila van kolnika, takvih je bilo 14 prometnih nesreća. Gledajući po okolnostima, opet se pojavljuje brzina neprimjerena uvjetima na cesti, takvih je bilo 15 prometnih nesreća“, dodaje Vuković.

Osim u Novom Selištu gdje se dogodila prometna nesreća s poginulom osobom, najviše prometnih nesreća u prvih šest mjeseci ove godine dogodilo se u Brestu te u Zagrebačkoj ulici u Petrinji. „Gledajući po starosnoj strukturi, imali smo 14 prometnih nesreća koje su počinili vozači stari od 18 do 24 godine, to su mladi vozači. Apel, oni su mladi, vjerojatno je tu i neiskustvo. Pojavljuje se ta neprilagođena brzina uvjetima na cesti, pridonosi svemu tome i alkohol, ne vezivanje pojasa gdje dođe do teško ozlijeđenih osoba ili lakše ozlijeđenih osoba, tu je i korištenje mobitela prilikom vožnje. Stoga još jednom apeliramo na sve, koristite sigurnosni pojas, ne koristite mobitel za vrijeme vožnje, ne konzumirajte alkohol i prilagodite brzinu uvjetima na cesti“, apelirao je Vuković.

Na kraju je dodao kako je od 790 represivnih mjera izrečenih u prvih šest mjeseci ove godine, najviše ih se odnosilo upravo na brzinu, vožnju u alkoholiziranom stanju, ne korištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela prilikom vožnje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X