U PU SMŽ provedena akcija „Mir i dobro“ U PU SMŽ provedena akcija „Mir i dobro“
SISAK – U razdoblju od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine provedena je operativna akcija „Mir i dobro“, kojoj je cilj ostvarivanje... U PU SMŽ provedena akcija „Mir i dobro“

SISAK – U razdoblju od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine provedena je operativna akcija „Mir i dobro“, kojoj je cilj ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, kao i sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava. Prioritet ove akcije je svakako bilo i sprječavanje stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehnike.

„Postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti iz ove akcije, policijski službenici su na području Policijske uprave sisačko-moslavačke poduzeli sljedeće: oduzeta su četiri komada oružja i 46 komada raznog streljiva, zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva utvrđeno je pet prekršaja, za što je prekršajno prijavljeno pet osoba. Zbog nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava prekršajno su prijavljene tri maloljetne osobe. Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu zabilježena stradavanja, odnosno ozljeđivanja osoba, dok je u Petrinji 4. siječnja, na poklopcu motora osobnog automobila pronađeno zabijeno puščano zrno, koje se najvjerojatnije u slobodnom padu zabilo u poklopac.“ – kazao je, na tiskovnoj konferenciji, o rezultatima akcije Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Također, u akciju je bila uključena i kontrola graničnih prijelaza o čemu je načelnik Pešut istaknuo: „Na graničnim prijelazima je zabilježen uobičajeni promet, s očekivanim povremenim kolonama, ali bez dužih čekanja. Na svim graničnim prijelazima je zabilježen prelazak 186.847 putnika i 83.835 vozila. Ukupno je evidentirano 58 slučajeva krijumčarenja – 13 slučajeva krijumčarenja tableta bez potrebne liječničke dokumentacije, šest slučaja krijumčarenja oružja (raspršivači, palice, plinski pištolj, lovačke patrone) i 39 slučajeva krijumčarenja cigareta, alkohola, duhana, te prehrambenih proizvoda, dok krijumčarenja pirotehničkih sredstava nije bilo. U navedenom razdoblju je na području Dvora zabilježen jedan nezakoniti prelazak državne granice, počinjen od strane jednog državljanina Bosne i Hercegovine.“

Na kraju je provedenu cjelokupnu akciju ocijenio uspješnom, jer nisu imali nikakvih problema vezanih za provođenje mjera koje su prema njoj bile naložene.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.