Izbornik
izboriuniverzalnakutija

U Sisačko-moslavačkoj županiji otvorena 344 biračka mjesta

SISAK – Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su otvorena birališta na kojima više od 3,8 milijuna birača u drugom izbornom odlučuje tko će u idućih pet godina biti predsjednik države, hoće li to biti aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ili će na Pantovčak bivši premijer Zoran Milanović. Birališta su otvorena sve do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja.

Na području Sisačko-moslavačke županije građani svoje građansko pravo mogu ostvariti na ukupno 344 biračka mjesta, a pravo glasa ima više od 141 tisuće građana Sisačko-moslavačke županije. Kakva je izlaznost na birališta do 11 sati i 30 minuta doznat ćemo oko 12 sati, a Državno izborno povjerenstvo će izlaznost na birališta do 16 sati i 30 minuta objaviti oko 17 sati. Podsjetimo, u prvom izbornom krugu na birališta u našoj županiji izašlo je 47,55 posto registriranih birača.

Birači koji odluče ispuniti svoju dužnost, na biračkom mjestu dočekat će glasački listić s imenima dvoje kandidata, a svaki birač zaokružuje samo jedno ime, odnosno redni broj ispred odabranog kandidata, na način da to bude čitko i jasno kako bi listić bio važeći. Državno izborno povjerenstvo je pozvalo birače da iskoriste svoje pravo i izađu na birališta. Sedmi su ovo predsjednički izbori koje će promatrati do sada rekordan broj promatrača, više od 24 tisuće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X