Izbornik
mininutriklubdt

U sklopu „Mini nutri kluba“ održana radionica „Upoznajmo naše tijelo“

PETRINJA – U sklopu Dječjeg tjedna u Petrinji, u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića Petrinja, Odjelu učenika s teškoćama u razvoju, održana je radionica „Upoznajmo naše tijelo“ u sklopu projekta „Mini nutri klub“, a sve to povodom obilježavanja Svjetskog dana pretilosti.

Riječ je o projektu Centra Humanika koji je namijenjen suzbijanju pretilosti kod djece i mladih, a financijski ga podržava Sisačko-moslavačka županija, dok su partneri Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Petrinja i Gradska galerija Striegl Sisak.

Na radionici „Upoznajmo naše tijelo“ tako su radili „tajni jelovnik“ putem kojeg se može poboljšati vlastiti izgled, pokretljivost i raspoloženje. „Složili smo tjedni slikovni jelovnik i plan kupnje zdravih namirnica, a onda smo zajednički pripremili jedan nutri-obrok, integralne špagete, povrtni bolonjez i šareno zelje, dok smo za desert ispekli kukuruzne palačinke s domaćim pekmezom od šljiva“, rekla nam je Marina Kušan Hadžić, predsjednica Centra Humanika te dodaje kako su u ovoj radionici sudjelovali svi učenici Odjela.

Pretilost je bolest i jedan od svjetskih zdravstvenih problema današnjice. Razvija se pod utjecajem genetskih i metaboličkih faktora, socijalno-kulturološke sredine, okoliša te loših životnih navika. Statistički podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuju da je u Hrvatskoj oko 60 posto ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom, a zabrinjavajuće je da je i sve veći broj pretile djece. Smatra se da oko 12 posto osnovnoškolaca ima povećanu tjelesnu masu, a oko pet posto ih je pretilo.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X