Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
ruk-ko-n

U sklopu projekta „Loptom kroz zajednicu“ Rukometni klub Petrinja nabavio novo kombi vozilo

PETRINJA – U sklopu projekta „Loptom kroz zajednicu“, Rukometnom klubu „Petrinja“ nabavkom novog kombi vozila omogućen je lakši prijevoz djece na aktivnosti projekta.

U projektu „Loptom kroz zajednicu“ cilj je omogućiti djeci bavljenje sportskim aktivnostima, posebice u ruralnim područjima Grada Petrinje, a nabavkom kombi vozila aktivnosti su još pristupačnije.

„Trenutno u sklopu projekta sudjeluje 69 djece iz svih petrinjskih osnovnih škola. Nakon svih nedaća koje su nas zadesile, od korone i potresa, aktivnosti za djecu su ponovno uspostavljene od početka ožujka 2021. godine. Trenutno u Petrinji na Gradskom rukometnom stadionu, u sklopu projekta, aktivnosti su organizirane za 35 djece, dok u Jabukovcu aktivnosti pohađa 34 djece. Već u prvoj godini provedbe koja je iza nas ostvarili smo planirani pokazatelj o broju djece, što nam je dokaz da projekt ide u dobrom smjeru. Sve aktivnosti za djecu od 1. do 4. razreda su besplatne i bez članarine, te samim projektom želimo djeci približiti sport.“- kazao je tajnik kluba Slaven Kadečka.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.002.051,75 kuna.

„Projekt je sigurno unaprjeđenje socijalnih usluga u društvu što pokazuje i broj djece koja sudjeluju u projektu, a tek smo na polovici provedbe. I dalje ćemo nastaviti upornim i ustrajnim radom kako bi se djeca mogla baviti sportom. U planu su novi projekti kako bi podigli još više ljestvicu mogućnosti.“- dpdao je Goran Pešut, predsjednik Rukometnog kluba Petrinja.

Ovim putem Rukometni klub „Petrinja“ poziva sve zainteresirane djevojčice i dječake da im se priključe u aktivnostima i krenu u sportsku avanturu. Sve informacije možete dobiti na društvenim mrežama RK Petrinja, na mail: [email protected] kao i na broj mobitela: 098/ 808 71 58.

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X