Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kombipetrinia23092020

U sklopu projekta „Plesnim korakom do zdravlja i veselja“, Plesni klub Petrinia nabavio kombi vozilo

PETRINJA – Sportski plesni klub „Petrinia“ je u sklopu njihovog novog projekta „Plesnim korakom do zdravlja i veselja“, nabavio novo kombi vozilo. Natalija Antić Bjelac, predsjednica ovog kluba je podsjetila kako je projekt sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

„Ovaj projekt je jedan od 14 ugovorenih projekata kojem je ukupna vrijednost 1.434.041,70 kuna i kojeg Europski socijalni fond sufinancira 100 posto. To je jedan od projekata iz Intervencijskog plana Grada Petrinje i ovom prigodom se zahvaljujem zato našem Gradu i gradonačelniku Darinku Dumboviću koji su potencirali ovaj Intervencijski plan jer ovo je velika pomoć nama svima koji u ovom gradu radimo kroz udruge, naročito kroz rad s djecom, da bi im pružili neke nove mogućnosti“, rekla je uvodno Antić Bjelac.

Podsjeća kako su partneri na ovom projektu Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja i Grad Petrinja, a projekt traje 36 mjeseci. „Uz naše druženje i druženje kroz neke korisne aktivnosti, to su u ovom slučaju plesne aktivnosti, sve djece, dakle ciljane skupine su nam djeca i mladi do 29 godina, članovi Udruge i umirovljenici. Jednostavno nastojali smo okupiti sve te skupine koje možda na neki način u našem gradu nisu do sada imali mogućnosti baviti se ovim aktivnostima, dakle plesnim aktivnostima, koje znamo svi ipak puno znače za zdravlje, pa ovaj projekt će dobro doći svima nama“, dodaje Antić Bjelac.

Vrijednost nabavljenog vozila u sklopu ovog projekta, koji traje sve do 6.veljače 2023.godine, iznosi nešto malo više od 243 tisuće kuna. „To je putničko vozilo, osam plus jedan, dakle za osam sjedala, četiri para u staru mogu ići i uz to je long verzija što je isto tako nama jako bitno. Znači ima produžen stražnji dio tako da nam stane sva ona moguća i nemoguća oprema koja je neophodna našim plesačima da bi uopće sudjelovali na natjecanjima. Osim što će nam doći u tu svrhu i jako nam puno pomoći, kombi vozilo je namijenjeno i za prijevoz opreme koja će nam trebati za sve one manifestacije koje su također planirane kroz naš projekt i za prijevoz naših sudionika, dakle sudionika ciljnih skupina“, istaknula je Antić Bjelac.

Do sada su članovi kluba za prijevoz na brojna natjecanja koristili svoja vlastita prijevozna sredstva, i tako već 12 godina koliko Sportski plesni klub Petrinia postoji, a sada konačno imaju svoje vlastito prijevozno sredstvo.

„Stvarno smo prošli od najistočnijeg dijela Hrvatske, do najjužnijeg dijela Hrvatske, ali to je još najmanje što smo mogli proći. Bilo nas je čak do Barija u Italiji, van Hrvatske, do Njemačke, čak i Rusije i Ukrajine, Rumunjske, stvarno nas je bilo svuda i to je bio veliki problem. Da se pohvalimo i podsjetimo sve naše slušatelje, naš klub ima stvarno jako dobre plesače, plesače koji su postigli izvrsne rezultate na europskoj i svjetskoj razini i kao višestruki državni prvaci su ti koji su nominirani i za predstavljanje Hrvatske na europskim  i svjetskim prvenstvima, a da bi uspjeli doći na takva natjecanja, morali smo ići vlastitim prijevozom, to je dakle najčešće bio automobil i onda ako ide više parova, onda nije bio dovoljan jedan automobil. Ovaj kombi će nam riješiti veliki problem“, zaključila je Antić Bjelac.

Partner na ovom projektu je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije čija je izvršna direktorica Aleksandra Milković istaknula kako je Udruga sa velikim zadovoljstvom prihvatila sve pozive na partnerstvo po pitanju Intervencijskog plana u kojem i sami kao Udruga sudjeluju.

„Možemo izraziti zadovoljstvo što smo partneri Plesnom klubu Petrinia iz jednog prostog razloga zato što smo mi uvijek orijentirani na rješavanje problematike osoba s invaliditetom, pružanjem psihosocijalne podrške i na rješavanju gorućih pitanja koje oni imaju vezano za svoj svakodnevni život i za svoje zdravstvene i socijalne-društvene potrebe i često onda zaboravljamo da su i oni samo obični ljudi i da im treba zabava. Mi na ovaj projekt gledamo kao na jednu dodanu vrijednost koju možemo ponuditi našim korisnicima u slobodnim sportsko-rekreativnim i zabavnim aktivnostima i veselimo se skorom početku plesnih radionica. Vjerujem da će ovo biti na obostrano zadovoljstvo, možda ćemo otkriti i neke neskrivene talente“, rekla je Milković.

Provedbom ovog projekta, Sportski plesni klub Petrinia ojačat će svoje kapacitete, nabaviti potrebnu opremu, razviti kulturne i umjetničke plesne aktivnosti, steći potrebno iskustvo u provedbi održivosti projektnih aktivnosti u Petrinji, provodit će plesne edukacije i u konačnici će poticati dobre rezultate te predstavljati i promovirati Petrinju i Hrvatsku diljem svijeta.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X