Share on facebook
Share on twitter
20210203_130521www

U sljedećih deset dana prvi stanovnici stižu u kontejnere na Sajmište

PETRINJA – Radove na izgradnji kontejnerskog naselja na Sajmištu obišao je državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić. Tom prigodom je rekao što se radi danas i sljedećih desetak dana:

„Danas postavljamo prve kontejnere. Na terenu je trenutno sedam kontejnera, a tijekom dana će tu biti dovezeno i postavljeno prvih četrnaest kontejnera. Sve skupa je ovdje zamišljen 81 stambeni kontejner te 15 zajedničkih sadržaja. Tu će biti kuhinja, zdravstvene ustanove, psihoterapija. Osim toga, zamišljeno je da prostor bude uređen primjereno za život, da se osjećaju kao da su u malom gradu.“

Mihotić uvjerava kako će ljudi imati uvjete kao da su u malom gradu, uz čitaonice i zajedničke prostorije. Okoliš će također biti uređen. Cijeli prostor će biti infrastrukturno opremljen do 13.veljače:

„U tom periodu očekujemo da će unutra useliti prvi stanovnici i dobiti primjerene uvjete za život. U drugoj fazi cijelog projekta realizirat će se drugi dio gdje su predviđeni poslovni sadržaji. Investitor cijelog projekta je Grad Petrinja, pogotovo taj poslovni dio će oni skupa sa zainteresiranim poduzetnicima doći ovdje, osmisliti. Mi ćemo im pružiti sve infrastrukturne uvjete da se mogu pripojiti, da ti objekti mogu početi funkcionirati i normalno živjeti i raditi.“

Mihotić je dodao i kako će država napraviti sve da obnova kuća bude što brža kako bi oni s privremenim smještajem tu morali biti što kraće.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X