Izbornik
igralistenaslovna

U središtu Petrinje zašarenilo se novo, veselo dječje igralište ispred DND-a Petrinja

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

PETRINJA – U Petrinji je na Trgu narodnih učitelja otvoreno još jedno dječje igralište u našem gradu, ispred prostorija Društva Naša djeca Petrinja, čija predsjednica Martina Bolzužić Dževerlija nam je pojasnila kakvo je to igralište: „To je igralište koje se proteže od naših prostorija na Trgu narodnih učitelja prema prolazu koji vodi do Trga hrvatskih branitelja. Igralište je bez ikakvih posebnih rekvizita, oslikano na površini trga, jako je zanimljivo i vrlo poticajno za razvoj motorike. Ideja je bila da to igralište oslikamo ovdje u samom centru u kojem djeca imaju malo sadržaja i da podignemo malo izgled ovog našeg uskog dijela grada koji će sada svakako, ovako oslikano uz razigranu djecu, izgledati puno veselije. Imamo iscrtane različite igre među kojima su Školica, Skakutanje među lopočima, stazu koja može poslužiti za vožnju autića, ali i za vožnju djece na biciklićima, rolama, romobilima te još neke igre u kojima su ukomponirane brojke i slova, a koji su poticajni i služe u didaktičke svrhe tako da djeca mogu učiti brojeve i slova kroz igru i od najranije dobi.

Pojasnila je kako je došlo do ideje te zahvalila onima koji su pomogli da ova ideja zaživi te da u središtu našeg grada djeca imaju prostor za igru:
„S obzirom da smo u skromnim financijskim uvjetima, osmislili smo ovo igralište koje ne zahtijeva velika financijska sredstva i sve je to nastalo uz potporu Grada Petrinje te su nam se u samu realizaciju uključili i djelatnici Komunalca, sve je nastalo nekako timski, pridružili su nam se, osim naših volontera, naši partneri iz POU Hrvatski dom Petrinja koji su nam partneri u projektu „Kultura svima“ i brojni drugi sugrađani, mame najviše. Taj trg je zamišljen kao igralište oslikano od roditelja za djecu koja će tamo najviše boraviti na otvorenom, rekreirati se zajedno sa svojim roditeljima, a likovni umjetnici će na prostoru stare zgrade „Petrinjke“ oslikati slike za djecu, a djeca će oslikati stupove koji su sad nakon ovog renoviranja tog prolaza ostali vidljivi tako da će djeca našeg vrtića i svih škola s područja grada Petrinje oslikati po jedan stup. Smatram to odličnom sinergijom jer će isti prostor uređivati i djeca, i roditelji, i likovni stručnjaci koji će svi zajedno to izvesti na našu zajedničku radost.“

Novo dječje igralište u samom centru grada posjetila je i Izabela Žilić, viša savjetnica u Upravnom odjelu za Društvene djelatnosti i koordinatorica aktivnosti Grada i DND-a Petrinja: „Povodom Dječjeg tjedna i statusa kojeg imamo Grad prijatelj djece, a na prijedlog i inicijativu predsjednice Društva Naša djeca Petrinja Martine Boltužić Dževerlija, mi smo financirali ovaj dio za izvođenje radova na uređenju prostora ispred prostorija Društva, kojeg oni simpatično nazivaju dječje igralište, a na radost dječici i roditeljima mi smo zaista dobili jedno novo dječje igralište u samom centru grada. Naravno, financirali smo i ovaj dio koji će oslikavati naši umjetnici, imamo najave da će među njima biti i naš Davor Žilić, što me jako veseli, ali i dalje napominjem to je inicijativa Društva Naša djeca Petrinja koju smo mi kao Grad prijatelj djece jako rado prihvatili.“

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X