Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
upisi srednja

U Srednjoj školi Petrinja za jesenski upisni rok slobodno 40 mjesta

PETRINJA – Nakon ljetnog upisnog roka, tijekom mjeseca kolovoza, točnije 20.kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostala su još 302 slobodna mjesta u srednjim školama naše Sisačko-moslavačke županije, a u petrinjskoj Srednjoj školi slobodno je 40 mjesta, pokazuju to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja o okvirnom broju slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

Srednja škola Petrinja je tako u jesenskom roku u potrazi za pet cvjećara, 10 mesara, četiri srednjoškolca za Opću gimnaziju, četiri pomoćna voćara-vinogradara-vinara te 17 prehrambenih tehničara. U odnosu na lani, u našoj Srednjoj školi manje je slobodnih mjesta, a u šest razrednih odjela u ljetnom upisnom roku na raspolaganju je bilo 106 mjesta.

Podsjetit ćemo samo kako je u cilju promocije strukovnog zanimanja mesar/mesarica, SPAR Hrvatska svim učenicima koji će u novoj školskoj godini upisati to zanimanje u našoj petrinjskoj Srednjoj školi, osigurao stipendije u iznosu od tisuću kuna mjesečno.

Prijave obrazovnih programa u jesenskom roku završit će 25. kolovoza, kada će i započeti ispis prijavnica, dok će dan kasnije, 27. kolovoza biti objavljene konačne ljestvice poretka.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X