smz238202223

U Srednjoj školi Viktorovac u tijeku radovi na obnovi

SISAK – U Srednjoj školi Viktorovac u Sisku u tijeku su radovi obnove, a radove je sa svojim suradnicima obišao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. Radovi obnove obuhvaćaju ojačanje oštećenih temelja, zidova i stupova, sanaciju svih pukotina na zidovima i stupovima, sanaciju oštećenih stropnih konstrukcija i izradu novih podnih konstrukcija u učionicama, kabinetima i dvorani, sanaciju sanitarnih čvorova te završne radove na uređenju obnovljenog dijela zgrade. Ukupna vrijednost radova je 2,2 milijuna kuna.

Zadovoljstvo izvođenjem radova izrazio i župan Ivan Celjak: „Jugozapadni dio objekta obnovili smo 2021. godine, vrijednost radova je bila 1,4 milijuna kuna od čega je jedan milijun kuna bila donacija. Tim radovima je omogućeno učenicima da neometano pohađaju nastavu u dvije smjene. Sada izvodimo radove na sjeverozapadnom dijelu objekta. Izvedeni su radovi na učvršćivanju temelja s vanjske strane, a sada se izvode radovi na učvršćivanju zidova unutar objekta. Isto tako, postojeći stupovi zamjenjuju se s armirano betonskim stupovima, uređuju se podovi. Na ovom djelu objekta su radovi vrlo složeni i zahtjevni s obzirom da se taj dio objekta nalazi na klizištu. Zadovoljni smo dinamikom radova i očekujemo završetak radova u studenom“.

Srednju školu Viktorovac pohađa oko 500 učenika u dvije smjene i ima oko 65 zaposlenih. Škola osposobljava učenike u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar, a za školsku godinu 2022./2023.  broji 137 novoupisanih učenika.

Zadovoljstvo tijekom radova iskazala je i ravnateljica Srednje škole Viktorovac, Koraljka Porić, koja ističe kako ovi radovi neće omesti izvođenje nastave te kako se novoobnovljenom školskom prostoru raduju i djelatnici i učenici škole.

„Zahvaljujući Sisačko-moslavačkoj županiji i njihovoj brizi mi nastavu uspijevamo održavati normalno. Ovo će nas, naravno, ponovno nešto omesti što ne znači da nećemo organizirati nastavu ili da to neće biti na jednoj zadovoljavajućoj razini. Nedostajat će nam 4 učionice i dvorana za tjelesni ova tri mjeseca, ali već smo dogovorili način rada, djeci neće ništa nedostajati, a nama će ova obnovljena zgrada značiti jako puno“.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X