vukovićtekst

U srpnju ove godine više prometnih nesreća na petrinjskim prometnicama u odnosu na srpanj lani

PETRINJA – Na osnovi analize prometnih nesreća za srpanj ove godine u odnosu na srpanj 2021. godine utvrđeno je da su se u srpnju ove godine dogodile 22 prometne nesreće, a u srpnju lani 13 prometnih nesreća, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„S ozlijeđenim osobama ove godine u srpnju smo imali 5 prometnih, prošle godine 2, a s materijalnom štetom u srpnju ove godine 16 prometnih nesreća, lani 11. Pet osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede u srpnju ove godine ( svi su bili putnici u osobnim automobilima), a prošle godine nije bilo teško ozlijeđenih. Lakše tjelesne ozljede prošloga mjeseca u prometnim nesrećama zadobilo je također pet osoba, u istomrazdoblju lani tri osobe. Prošle godine u srpnju nismo imali poginulih u prometu, a nažalost, ove godine u srpnju se u Brestu Pokupskom dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba – vozač motocikla koji je sletio van kolnika, udario u betonski mostić te je na licu mjesta smrtno stradao. Sudionika pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama u srpnju je bilo troje“, rekao je Vuković.

Ugroženi dani u srpnju su bili ponedjeljak i subota po pet prometnih nesreća, a najviše se prometnih nesreća dogodilo od 8 do 10 sati.

„Po vrstama, najviše ih se dogodilo zbog slijetanja vozila van kolnika, njih 7. Po okolnostima, najviše se prometnih nesreća dogodilo uslijed brzine neprilagođene uvjetima na cesti, također njih 7. Kao često mjesto nastanka prometnih nesreća u srpnju Vuković je izdvojio Sisačku ulicu (4 prometne nesreće) i naselje Blinja (4 prometne nesreće), a najviše počinitelja prometnih nesreća, njih čak 9, bilo je starije od 50 godina“, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

U srpnju je petrinjska policija poduzela ukupno 318 represivnih mjera, a u istom mjesecu lani 55. U srpnju je zabilježeno 238 represivnih mjera za nepropisnu brzinu, 7 za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i 7 za nepropisnu uporabu mobitela tijekom vožnje te 9 za nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X