Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
strasnik_obnova

U Strašniku se jedna kuća već gradi, sada problem postaju administrativna pitanja

STRAŠNIK – Nakon razornog potresa od 6,3 prema Richteru mještani Strašnika u kojem je bio epicentar razmišljaju o obnovi svojih domova. Većina je ostala u selu. Kakvo  je stanje rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Dragan Stanić:

„S jedne strane je dobro. Skoro svi su smješteni. Negdje petnaest posto ljudi nema adekvatan smještan. Jer je negdje u kampicama smješteno četiri i čak petoro ljudi, pa bi nam trebalo još kampica.“, rekao je.

Hranu, vodu i druge potrepštine dobivaju svaki dan. Sada veliki problem postaju administrativna pitanja oko obnove kuća:

„Jedini problem koji imamo je to što imamo dosta donatora za kuće s crvenom oznakom, a još uvijek ne znamo što da s njima radimo. Imamo donatore koji bi gradili kuću od temelja do krova. Ta kuća bi se sad trebala srušiti, a mi ne znamo je li smijemo ili ne, hoće li ili ne prolaziti još koja kontrola kuća.“

Unatoč svemu, Stanić ističe kako se jedna kuća u selu već počela graditi. Građevinska tvrtka obećava kako će kuća biti useljiva za mjesec dana. Na taj bi se način riješio problem mlade obitelji s dvoje djece.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X