ivanamalovicgoreuniverzalna

U tijeku je akcija „Solidarnost na djelu“ pod sloganom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“

PETRINJA – Hrvatski Crveni križ na području cijele Hrvatske provodi već 47.godinu za redom humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“ i to pod sloganom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji“. Akcija se provodi i u Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja sve do 15.studenoga, otkrila nam je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja Ivana Malović.

„Naša općenita djelatnost je prikupljanje humanitarne pomoći, međutim ovo je akcija u kojoj mi pojačano prikupljamo sredstva, kako materijalna tako i financijska. Ona se uvijek svake godine održava drugog četvrtka u listopadu, međutim obzirom se zakonski humanitarne akcije održavaju do 90 dana, mi krenemo malo ranije i duže vrijeme održavamo tu akciju. Mi smo započeli s akcijom 9.litsopada i završavamo ju 15.studenoga, tako da bi imali dovoljno vremena da prikupljena sredstva podijelimo onima kojima je to i namijenjeno. Nekako je to i najbolje, dijelimo to osobama koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu jer onda imamo jedan pravi primjer da su to osobe u potrebi, ali imamo i svoje ljude za koje znamo da su u potrebi, da su socijalno ugroženi, ili su ostali bez posla ili su samohrani roditelji“, rekla nam je Malović.

Otkriva na koji način se zainteresirani građani mogu priključiti ovoj humanitarnoj akciji, odnosno što mogu darovati. „Znači mogu pomoći odjećom, namještajem, imamo i poseban donatorski račun. Zakon nalaže ako prikupljate novčana sredstva za određenu humanitarnu akciju se otvara poseban donatorski račun na koji se uplaćuju sredstva. Ta sredstva su odvojena od naših matičnih sredstava i ona se strogo i namjenski koriste za kupovinu, a po završetku se daje izvješće i zatvara se račun. Osim toga, svaki dan od 7 do 15 sati svi oni koji imaju potrebu nešto darovati od hrane, odjeće, dječje opreme, mogu donesti u naše Društvo u Turkulinovoj 7. Prije toga možda je bolje nas nazvati i vidjeti jesmo li u uredu jer smo često na terenu. Što se tiče hrane, možda je najbolje donirati, ako su u mogućnosti, stvari koje su dugotrajne“, ističe nam Malović.

Na samom kraju Malović ističe kako se financijska sredstva mogu uplatiti na poseban transakcijski račun akcije : IBAN: HR2123400091511033647 uz naznaku “Solidarnost na djelu 2019.”

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X