petrinjčicamali 1

U tijeku su upisi u Folklorni ansambl ”Petrinjčica”

PETRINJA – I ove godine Folklorni ansambl ”Petrinjčica” koji djeluje u sastavu POU Hrvatski dom Petrinja kreće sa upisivanjem novih članova. Svojim djelovanjem Ansambl aktivno radi na očuvanju folklorne tradicije petrinjskog kraja, te svake godine realizira brojne programe, a voditelj folklorne sekcije je Milan Herceg.

„Sad kad je epidemiološka situacija to dopustila odnosno kad su se stvorili uvjeti krenuli smo i ove godine s upisom novih članova, ali i s redovnim probama. Održali smo prvu probu i drago mi je da se dosta dječice i mladih odazvalo. Još nismo kompletni, ali već smo plesali i prošli dve, tri koreografije. Aktivno su se priključili i tamburaši.“ – kazao je Herceg.

Zgrada Hrvatskog doma jako je oštećena u potresu koji se dogodio 2020. godine stoga se probe održavaju u Vatrogasnom domu u Petrinji.

„Obzirom da je folklor ples, pjesma, zabava i putovanje – pozivam i sve one koji su zainteresirani da dođu utorkom i četvrtkom u Vatrogasni dom. Mala proba je od od 19 do 20 sati, a od 20 do 21 sata je velika proba. Čekamo vas, tu smo, plesat ćemo, pjevat ćemo i ako pandemija to dopusti – putovat ćemo.“ – ističe Herceg.

Herceg je zahvalio DVD-u Petrinja na ustupljenom prostoru te podsjetio kako će se upisi odvijati do kraja ožujka, ali ističe kako se upisati možete bilo kada. Ako netko ima volju pjevati i plesati slobodno se može priključiti tijekom cijele godine, neka vas ne sprečavaju službeni termini upisa.

„Uvjeti za upisati se na folklor su: dobra volja te puno ljubavi prema tamburi, pjesmi i plesu. Upisi su do kraja ožujka, ali ako netko želi pjevati i plesati slobodno nam se može priključiti tijekom cijele godine. Moram napomenuti, ako netko već ima tamburaško predznanje slobodno neka se javi ili meni ili profesoru Ivanu Klekoviću. Tambura, opreme i svega ima dovoljno, treba vam samo dobra volja.“ – kazao je Herceg.

Informacije možete dobiti na broj mobitela voditelja ansambla Milana Hercega – 099 733 0444 ili možete osobno doći utorkom i četvrtkom u Vatrogasni dom u Petrinji od 19 do 21 sat.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X