U Zagrebu održan jedan od najvećih gamerskih sajmova u Europi U Zagrebu održan jedan od najvećih gamerskih sajmova u Europi
ZAGREB – Na rekordnih 20.000 m2 izlagačkog prostora u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma od 21. do 25. studenog održan je jedan od najvećih gameing... U Zagrebu održan jedan od najvećih gamerskih sajmova u Europi

ZAGREB – Na rekordnih 20.000 m2 izlagačkog prostora u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma od 21. do 25. studenog održan je jedan od najvećih gameing sajmova –  Reboot InfoGamer. Ovogodišnji, sedmi po redu, okupio je više od 80.000 posjetitelja iz cijele Europe.

Kroz svih pet dana trajanja sajma posjetitelji su se susreli s najbogatijim i najatraktivnijim izdanjem sajma do sad s fokusom na najveće nove svjetske gaming blockbustere, preko 100 indie game developera iz cijele Europe, najnovije gaming hardvere, spektakularne esports turnire, tradicionalne ogromne dnevne giveawaye te nikad brojnije gaming merchandise i hardver storeove.

Reboot InfoGamer do sada je prerastao neke od najutjecajnijih Europskih sajmova i svrstava se među najveće od najvećih. Organizatori su ove godine od preko 80 tisuća posjetitelja očekivali prepoznavanje sve većeg značaja gaming kulture te gaming industrije koja kao najveća svjetska industrija zabave rapidno raste. Ponovno se povećava broj najatraktivnijih i najvećih svjetskih izdavača, a samim time i predstavljanja najnovijih igara kao i gaming hardvera, neki od njih su: Activision Blizzard, Sony PlayStation, Sqaure Enix, Konami, Microsoft XboX, Ubisoft, Asus, HP, AOC, MSI te mnogi drugi.

Dugogodišnja podrška ovog sajma prema indie game developerima iz čitave Europe i regije se nastavila te je kao dio Reboot InfoGamer Indie Games Festivala ove godine svoje projekte izlagalo više od 100 indie developera iz cijelog svijeta.

Reboot InfoGamer 2018 i ove godine organizirao je tim veterana industrije videoigara koji stoje iza Reboot branda, izdavači najvećeg regionalnog tiskanog časopisa za videoigre Reboot, te organizatori jedne od najuspješnijih i najznačajnijih svjetskih games indutry i game developer konferencija – Reboot Developa. Partner i suorganizator sajma Reboot InfoGamer bio je Zagrebački velesajam i njegov tim koji je prepoznao izuzetnu važnost i značaj industrije videoigara.

Pitali smo neke od posjetitelja za dojam:

„Solidno organizirano, malo žešće gužve na igranju, zaista jedan cijeli dan čini se malo za sve ponuđeno. Poprilično zanimljivog sadržaja za mlađu publiku. Za malo starije ‘gejmere’ ipak nekako lošija ponuda. Big like za štand SCUM-a.”

„Odlično. Druženja, igre, izloženo, ponuđeno, samo meni je jedan dan bio malo vremena, tako da se nadam iduće godine posvetiti ovom sajmu ipak dva dana.“

 

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.