Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zdolinastazanaslov

U Zelenoj dolini traju završne pripreme za 10. jubilarnu utrku Prvenstva Hrvatske u motocrossu

HRVATSKI ČUNTIĆ – U Zelenoj dolini kod Hrvatskog Čuntića, gdje će u nedjelju, 15. rujna biti održana 10. jubilarna utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu u tijeku su završne pripreme motocross staze.

Po pokroviteljstvom Grada Petrinje i Petrinjskog sportskog saveza, utrku i ove godine organizira Motocross klub „Petrinja“.

„Kao što vidite radovi se i danas izvode. Ako nas posluži vrijeme i ne bude kiše, bit će sve kako treba. Osigurali smo zalijevanje staze, a napravili smo i novi predstartni prostor. Ove godine je to deseta jubilarna utrka i očekujemo dosta velik broj vozača. Točan broj natjecatelja znat ćemo u petak, prema prijavama, ali očekujemo da bi, obzirom da je kraj sezone, taj broj mogao biti kao i prijašnjih godina. Možda će biti nešto više vozača iz Slovenije. Koncept utrke je isti kao i prijašnjih godina – treninzi su od 9 do 10 sati, otvorenje je u 12.30 i dodjela pehara oko 17 sati. Kategorije također ostaju iste: 50, 65, 85 B lige i A liga: MX2 i Open“, najavio je Nenad Rak, predsjednik Motocross kluba „Petrinja“.

Boje domaćina utrke, Motocross kluba „Petrinja“ ove će godine braniti pet vozača: Mario Barić, Mateo Kudlek, Martin Vlahovac, Ivica Vlahovac i Valentino Krčelić.

Predsjednik kluba, Nenad Rak dodaje kako ova utrka puno znači i za sam Klub, ali i za Petrinju i promociju motocrossa kao sporta. Zahvalio je svima koji su im u pripremi utrke pomogli.

„Zahvalni smo i gradonačelniku Darinku Dumboviću i Gradu Petrinji i „Privredi“ i „Komunalcu“ koji su nam pomogli da se sve to napravi. Mi inače svi volontiramo. Imamo svoje suce – trideset sudaca koji su svaku utrku tu i sve sami organiziramo.“

Na terenu, pripreme staze budno prati i u njima aktivno sudjeluje i najstariji član Motocross kluba Petrinja, Joso Barić.

„Sad je već 85 % radova gotovo, zadovoljni smo, bit će kvalitetno i sad samo čekamo vozače“, poručio je Barić koji je također zahvalio svima koji su im „priskočili“ u pomoć – od Grada i gradonačelnika, preko donatora do tvrtke Komunalac.

Kako teku pripreme za nedjeljnu utrku, provjerio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Zahvaljujem svima koji su danas ovdje, svim članovima i vodstvu Motocross kluba koji sa svojim entuzijazmom, ljubavlju, svojim volonterskim radom daju određeni sadržaj ovoj našoj Zelenoj dolini koja je prekrasna i koja će biti domaćin 10. jubilarnoj utrci u kojoj se pokazuje jedna prekrasna vještina. U toj vještini sigurno da ima jako puno adrenalina i svake godine, možemo reći da smo u jednoj dobroj, prekrasnoj priči u kojoj nam dođe jako puno prijatelja motocrossa. Svi ljubitelji motora budu ovdje i mislim da je to dobra prezentacija svega onoga što Petrinja nudi kroz jednu športsko – turističku ponudu. Očekujemo lijepo vrijeme za razliku od proljetos kad smo utrku morali odgoditi za jesen. Prognoze su odlične, očekujemo da će doći jako puno ljudi i mislim da ćemo biti dobri domaćini. Još jedanput hvala svima i „brijemo“ se adrenalinskom pričom da u nedjelju uživamo u „letenju“ motorima“, kazao je Dumbović.

Predsjednik Motocross kluba „Petrinja“, Nenad Rak na kraju je još jednom pozvao sve ljubitelje motocrossa da u nedjelju, 15. rujna dođu u Zelenu dolinu.

„Pozivam sve da dođu, da nas bude u što većem broju i da se vidi kako to dečki na ovoj stazi voze!“, poručio je Rak.

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X