hgk17012020

U Županijskoj komori Sisak predstavljeni natječaji za poljoprivrednike

SISAK – Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Sisak, organizirali su u Županijskoj komori Sisak radionicu o predstavljanju natječaja za provedbu podmjere 4.1.Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.godina.

Radionicu je održala Marija Petir iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednike je upoznala s tri natječaja koja su objavljena 2. prosinca prošle godine u sklopu podmjere 4.1., a to su Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – tovno govedarstvo, Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva radi smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i Korištenje obnovljivih izvora energije.

Na predavanju je bilo riječi i o zakonodavnom okviru, prihvatljivosti korisnika i proizvodnih sektora te preporukama za pripremu projekata i natječajne dokumentacije za spomenute mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Zaprimanje zahtjeva za potpore započelo je 2. siječnja ove godine putem sustava Agronet.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X