vukovarlovrak19go

Učenici i učitelji Osnovne škole Mate Lovraka prisjetili se Vukovara

PETRINJA – Odavanju počasti žrtvi herojskog grada Vukovara, pridružili su se i učenici te učitelji Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja. Minutom šutnje su dostojanstveno odali počast svim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

„Bitka za Vukovar bila je najveća bitka Domovinskog rata. Bila je to osamdesetsedmodnevna  opsada grada od strane JNA i paravojnih srpskih snaga od kolovoza do studenoga 1991. godine. U borbama za Vukovar velikim razaranjem grada i brojnim ubojstvima te progonom hrvatskoga stanovništva poginulo je više od 6000 naših branitelja, a velik broj branitelja završio je u logorima. Bez jednoga ili oba roditelja ostalo je oko 860 djece. Stradao je mnoštvo civila, a mnogi su morali napustiti zgarišta svojih domova“, podsjećaju iz Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja.

Paljenjem svijeća i molitvom, odali su počast hrabrim braniteljima i svima onima koji su izgubili živote u obrani Hrvatske i svojih ognjišta. „Hvala im i neka im je laka hrvatska zemlja“, zaključuju iz Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X