UNICEF 1

UNICEF-ova podrška djeci s teškoćama naše županije nakon potresa

Potresi koji su krajem prosinca 2020. pogodili središnju Hrvatsku oštetili su prostore Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije te dodatno financijski ugrozili rad udruge i doveli u pitanje pružanje prijeko potrebnih usluga. U razdoblju od siječnja do lipnja ove godine UNICEF je u sklopu kampanje „Pomozite djeci pogođenoj potresima“ na području naše županije do sada osigurao 2,8 milijuna kuna.

Za nastavak pružanja terapija za djecu predškolske dobi s teškoćama u razvoju osigurano je preko 367.000,00 kuna. Doniranim sredstvima omogućilo je zadržavanje radnih mjesta stručnog tima zaposlenog u udruzi, te održavanje radne terapije i terapije senzorne integracije. U sljedećih 12 mjeseci UNICEF će financirati i rad novog fizioterapeuta, čime se uspostavlja nova terapijska usluga u sklopu rane intervencije za djecu do osam godina.

U trima grupama radne terapije sudjeluje 50 djece s teškoćama u razvoju. Od toga broja, njih 40 dolazi u prostor za terapiju senzorne integracije koji je iz Siska izmješten u Malu kuću u Petrinji. Usluge terapije koriste primarno djeca iz Siska i Petrinje, ali i djeca iz Hrvatske Kostajnice, Popovače, Sunje, Martinske Vesi, Gline i Novske.

Uz podršku UNICEF-a osigurano je 2.130 senzornih, radnih i fizikalnih terapija za 64 djece s teškoćama. Organizirana i provedena su individualna savjetovanja o uključivanju ovih terapija u svakodnevne aktivnosti s djecom za 96 roditelja i skrbnika. Zahvaljujući UNICEF-u, nabavljen je kontejner za skladištenje senzorne opreme Male kuće.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X