UPISI U GLAZBENU ŠKOLU FRAN LHOTKA UPISI U GLAZBENU ŠKOLU FRAN LHOTKA
PETRINJA/SISAK – Iz Glazbene škole Fran Lhotka pozivaju na upis učenika u prvi razred osnovne i srednje glazbene škole. Osnovna glazbena škola Dob polaznika... UPISI U GLAZBENU ŠKOLU FRAN LHOTKA

PETRINJA/SISAK – Iz Glazbene škole Fran Lhotka pozivaju na upis učenika u prvi razred osnovne i srednje glazbene škole.

Osnovna glazbena škola

Dob polaznika pri upisu od 7 do 10 godina.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Tijekom cijelog školovanja učenici kroz učenje glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te bolju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu. Dva puta tjedno učenici imaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi. Nakon osnovne glazbene škole učenici mogu nastaviti školovanje kod nas u srednjoj glazbenoj školi .

Učenici koji upisuju prvi razred glazbene škole mogu upisati sljedeće instrumente: klavir, gitaru, tambure, violinu, violončelo, flautu, trubu, klarinet, saksofon, rog, trombon i harmoniku.

Petrinja: klavir, gitara, truba, klarinet, saksofon i rog.

Srednja glazbena škola

1.pripremni razred: U prvi pripremni razred srednje glazbene škole upisuju se učenici koji u pravilu nisu pohađali osnovno glazbeno obrazovanje. Pripremni program traje dvije godine. Programi koji se mogu upisati u prvi pripremni su: pjevač, saksofonist, klarinetist, rogist, trombonist i teoretičar. U prvi pripremni razred upisuju se u pravilu učenici od 10 do 15 godina starosti, a iznimku čine zanimanja: glazbenica pjevačica do navršene 20. godine života i glazbenik pjevač, do 22. godine života.

I. srednje: Redoviti učenici upisuju prvi razred srednje glazbene škole u dobi do 17 godina, a najkasnije do 18 godina života. Izuzetak od ove odredbe odnosi se na zanimanja  glazbenica pjevačica do navršene 22. godine života odnosno glazbenik pjevač do navršene 24. godine života.

PRIJAVE I PRIJAMNI ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

 Zbog ograničenog broja mogućeg upisa u Glazbenu školu polaže se prijamni ispit za koji nije potrebno predznanje na kojem učenik pjeva pjesmu po svojemu izboru i ponavlja jednostavne melodijsko-ritmičke diktate.

Prijave se vrše u tajništvu škole do 13.6.2019. godine, radnim danom od 8.00 do 15.00h ili na mail škole: gsfranalhotke@gmail.com

Objava rasporeda prijamnih 14.6.2018. od 12.00h (web i oglasna ploča)

Obrasci za prijavu nalaze se u tajništvu škole i na mrežnim stranicama.

Prijamni ispiti za I. razred osnovne glazbene škole održat će se 17. i 18.06.2019. prema objavljenom rasporedu, u Sisku i Petrinji.

Objava rezultata na oglasnoj ploči Škole i mrežnim stranicama – 26.6.2019.

Upisi učenika koji su uspješno položili prijamni ispit biti će od 27. i 28.6.2019. u tajništvu Škole (08.00-12.00h)

Eventualni prijamni ispiti u jesenskom roku na nepopunjena mjesta održat će se u rujnu.

PRIJAVE I PRIJAMNI ZA SREDNJU ŠKOLU

U prvi razred pripremnog obrazovanja i u prvi razred srednje glazbene škole upisuju se učenici u skladu sa Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

Učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://www.upisi.hr

Participacija roditelja u sufinanciranju svih programa plaća se 1800,00 Kn godišnje u mjesečnim obrocima od 170,00 Kn, +100,00 Kn participacije pri upisu. Najam instrumenta naplaćuje se mjesečno 50,00 Kn.

Glazbeni vrtić 850,00 Kn godišnje; 100,00 Kn mjesečno od listopada do svibnja +50,00 Kn pri upisu.

Škola će osloboditi učenike plaćanja participacije i najma instrumenta čiji su roditelji primatelji dječjeg doplatka i za drugo dijete.

Glazbena škola Frana Lhotke                      Područna škola – Petrinja

Trg Ljudevita Posavskog 2                           Matije Gupca 31

Sisak                                                              Petrinja

Tel: 044/548-528

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.