galdovoambulantanaslov

Uređenje i opremanje ambulante u Galdovu

SISAK (GALDOVO)  – U sklopu projekta „Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije“, koji se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, oprema se i uređuje i ambulanta u Galdovu koja djeluje u sklopu Doma zdravlja Sisak. Na objektu su izvedeni infrastrukturni radovi kojima se nastoji doprinijeti kvalitetnijoj primarnoj zdravstvenoj usluzi te prilagodbi objekata osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

U pratnji ravnateljice Doma zdravlja Sisak, Ankice Grubišić, ambulantu je ovog četvrtka posjetio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem. Djelatnicima ambulante tom je prilikom uručio paket zaštitne opreme.

„Došli smo vidjeti kako teku, kako napreduju radovi iz našeg velikog projekta koji provodimo u dvije godine. Ukupna vrijednost tog projekta veća je od 14,5 milijuna kuna. Dio – otprilike pola tog novca, odnosno oko 8 milijuna kuna, odnosi se na nabavku opreme. Dio opreme ugrađen je i ovdje u ambulantu u Galdovu, vrijedan otprilike oko 100 tisuća kuna, a dio se odnosi na poboljšanje infrastrukture prilaznih rampi i prilagodbe sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom, u što je ovdje također uloženo gotovo 100 tisuća kuna. Na deset lokacija, za Dom zdravlja Sisak, ukupno je tako uloženo više od 4 milijuna kuna – dakle, na obnovu sanitarnih čvorova, prilaznih rampi i nabavku opreme. Ovom prigodom obilazimo naše ambulante da vidimo naše liječnike obiteljske medicine, stomatologe i sve one koji rade u ambulantama, da čujemo što im je potrebno. Ovom prilikom donijeli smo i nešto zaštitne opreme – zaštitnih maski, odjela, nazuvaka, rukavica i svega ostalog što je potrebno za njihov rad“, kazao je Žinić.

Zdravstvenim djelatnicima uputio je zahvalu za izvrsno odrađen posao tijekom epidemije koronavirusa.

„Moram u ovom trenutku pohvaliti sve medicinsko i nemedicinsko osoblje i upravu Doma zdravlja Sisak koji su u ova dva mjeseca izvrsno odradili posao, kao što je i u cijeloj županiji i cijeloj državi izvrsno odrađen posao, na čelu s našom Vladom. Na vrijeme su poduzete sve odgovarajuće mjere kako COVID 19 ne bi napravio veće zlo“, rekao je Žinić, posebno istaknuvši činjenicu da u našoj županiji dosad nije bilo umrlih od COVIDA 19, te da nije bilo „prodora“ koronavirusa u domove za starije i nemoćne.

„Ni u jednom domu umirovljenika nemamo nijednu zaraženu osobu. Smatram da je to veliki uspjeh, pa još jedanput hvala svima onima koji brinu za zdravlje naših ljudi, pogotovo našim liječnicama i liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima, ali i pomoćnom osoblju koje je odradilo izvrstan posao. Vjerujem da ćemo tako i dalje nastaviti, a evo ovaj naš dolazak je mali podstrek da u tome zajednički i uspijemo“, kazao je župan prilikom posjeta galdovačkoj ambulanti.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X