svetirok19go

Uređeno i groblje Svetog Roka uoči blagdana Svih svetih

PETRINJA/STRAŠNIK – Grad Petrinja i petrinjsko poduzeće Komunalac zajedno su uložili gotovo 500 tisuća kuna u uređenje groblja kao i kapele na petrinjskom groblju Svetog Roka. Financijska sredstva su uložena za uređenje same kapele, kao i za cestovnu infrastrukturu na samom groblju. Radove je u pratnji svoje zamjenice Viktorije Kaleb i suradnika, obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Danas smo u obilasku Svetog Roka gdje možemo biti zadovoljni pred same Sve svete i sve ono što nas čeka kada trebamo biti odgovorni prema ljudima kojih nema, koje volimo. Obišli smo da vidimo što možemo napraviti više i bolje. Treba reći komunalnom poduzeću Komunalcu da je napravljen odličan posao, posao koji se možda pamti kroz noviju povijest, da su sve to kapitalne investicije“, kazao je uvodno Dumbović.

Dodaje kako održavati ovakva groblja nije lako. „Ova groblja su izuzetno zahtjevna, da su pod zaštitom i da ćemo morati napraviti ovdje upravo na Svetom Roku parcelacijski elaborat koji bi ovdje napravio jednu kvalitetnu cjelinu, jednu dobru mogućnost. Za ovo groblje su vezani stari Petrinjci, tu su generacije koje su prošle u zadnjih par sto godina. Ovi tu grobovi, koji su devastirani, ostavljeni su sami sebi, u budućnosti ako to ne dignemo to će biti slika grada i komunalnog poduzeća, zato nam treba Ministarstvo kulture da nam pomogne“, ističe Dumbović koji na kraju podsjeća kako je ovih 500 tisuća kuna u kapelicu i samo groblje Svetog Roka uloženo iz gradskog proračuna.

Gradonačelnik je obišao i Društveni dom u Strašniku gdje je Grad za potrebe Doma nabavio novu kuhinju, na čemu se zahvalio Tomislav Stanić, mještanin Strašnika koji je podsjetio kako je Grad u tom petrinjskom selu obnovio i asfalt, crkvu, a daljnju pomoć očekuju i sljedeće godine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X