Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
pismo22052020gore

Uručene diplome polaznicima edukacije za razvoj videoigara

NOVSKA – U Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj održana je svečana dodjela diploma polaznicima edukacije za razvoj videoigara. Riječ je o trećoj generaciji polaznik edukacije koji su prošli obuku u trajanju od šest mjeseci za programe Unity 3D i Blender razvojne alate kojima se izrađuju videoigre.

Direktor Sisačko-moslavačke razvojne agencije SIMORA Mario Čelan je istaknuo kako su kroz tri generacije imali 124 polaznika koji su uspješno završili edukaciju, a 30 njih je otvorilo svoje vlastite obrte i poduzeća. „U rujnu krećemo sa srednjoškolskim programom tako da smo mi popunili svoje kapacitete za pet godina unaprijed što se tiče edukacija i sve ostalo. Za sada sve to uspijeva pratiti Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska te Hrvatski zavod za zapošljavanje sa svojim potporama za samozapošljavanje, tako da smo na tom putu već zaokružili tu cjelinu. I imamo idući korak, kampus gaming industrije koji je još u ranoj fazi, pripremili smo idejno rješenje, ishodovali pet milijuna kuna za projektnu dokumentaciju i sada smo poslali sve to na odluku o odabiru strateškog projekta Republike Hrvatske prema Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu regionalnog razvoja i nadamo se da će se to što prije odobriti“, rekao je Čelan.

Predavač,  Dominik Cvetkovski zadovoljan je ovom generacijom polaznika. „Bilo je jako napeto ovih šest mjeseci, iako je ovo bila do sada najbolja generacija koju smo imali, jer bili su uporniji, a i mi smo bili iskusniji s njima. Tako da svaka generacija bi trebala biti sve bolja i bolja, tome težimo i tome se nadamo“, kazao je Cvetkoski.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je kazao kako je puno uloženo u proteklih nekoliko godina u mlade s područja naše županije. „Vjerujem da je to nešto što će doprinijeti razvoju ove industrije koja ima vrlo brzo rast. Najbrže rastuća industrija koja ima budućnost. ICT sektor, tehnologija moderna je naša budućnost, to je naša sadašnjost. Mi kao županija zajedno s Gradom Novska i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potičemo i zapošljavanje, dakle otvaranje novih poduzeća, novih start-up tvrtki. Ovdje je do sada otvoreno 36 novih tvrtki, 33 iz prve i druge generacije polaznika ovog tečaja je nešto što je pohvalno“, rekao je Žinić.

Projekt “Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji” čiji je nositelj Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, započeo je u svibnju 2018. godine, a njegova vrijednost gotovo dva milijuna kuna, u cijelosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Tehnička škola Sisak, Tehnička škola Kutina, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X