Share on facebook
Share on twitter
gv308092021danielbarukcic

Uskoro Javni poziv za novi Savjet mladih, Barukčić najavio kako se više neće kandidirati

HRASTOVICA – Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, koja je održana u Hrastovici, vijećnici su raspravljali i o prijedlogu Odluke o raspisivanju Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Petrinje i njihove zamjenike za mandatno razdoblje 2021.-2024. Naime, mandat sadašnjem Savjetu mladih istječe 25.rujna.

Još uvijek aktualni predsjednik petrinjskog Savjeta mladih Daniel Barukčić pozvao je vijećnike da potaknu mlade da se uključe u Savjet mladih. „Budite kao Gradsko vijeće podrška novom sazivu, uključite ih u vaše dnevne redove, ne da to samo bude kada je neki novi poziv za osnivanje novog Savjeta, ili kada se treba izglasati na primjer godišnje izvješće, potaknite ih svakako. Mi smo se u ove tri godine zaista susretali sa svačim, trudili smo se napraviti novi identitet Savjeta mladih, što vjerujem da smo uspjeli. U ovoj situaciji, naravno da ponovno treba nastaviti tim tempom. Ono prije svega treba okupiti mlade koji će sudjelovati u tom, idemo reći, političkom životu i savjetovati Gradsko vijeće“, kazao je Barukčić.

Podsjetio je kako mladima u gradu treba adekvatan prostor za njihove aktivnosti. „Žao mi je što ove godine nismo uspjeli osigurati taj prostor za mlade. Naime imam ključ od tog jednog kontejnera kojeg smo dobili još od Darinka Dumbovića dok je bio gradonačelnik. Taj kontejner možete svi vidjeti u Gradskoj upravi. Eto, došli izbori, taj kontejner se čuvao za neke bolje dane, da se raščisti malo prostora da se smjestimo, i eto netko nam je zauzeo kontejner, mi ne znamo tko nam je tu, iako smo imali dobru ideju i dobru viziju da nešto ostavimo i drugom Savjetu mladih“, rekao je Barukčić.

Pozvao je vijećnike da budućem Savjetu mladih budu puna podrška te je izrazio nadu kako će se više točaka dnevnog reda ticati mladih. Najavio je kako se za novi mandat neće kandidirati. Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes pohvalila je rad dosadašnjeg Savjeta mladih.

„Ne znam zaista gdje je zapelo, odmah nakon razgovora s vama sam iskomunicirala sa službenicima Gradske uprave da se kontejner isprazni i koliko imam informaciju, on je prazan, tamo nema više nikoga. Gdje je zapelo, zašto to informacija nije došla do vas, neka me netko ispravi, ali kontejner je ispražnjen. Dvoje ili troje službenika je tamo bilo. Ja sam, idemo to tako reći, svoj dio obećanja odradila“, rekla je Komes vezano za kontejner Savjeta mladih. Barukčić je istaknuo kako ih nitko nije kontaktirao da je kontejner oslobođen. U konačnici, navedeni prijedlog Odluke je usvojen jednoglasno.

Budući Savjet mladih imat će devet članova. U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Petrinje koje u trenutku podnošenja kandidature za članstvo u Savjet mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina. Članove Savjeta mladih bira Gradsko vijeće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X