Uspinjača preko Petrinjčice do vodeće pozicije Uspinjača preko Petrinjčice do vodeće pozicije
PETRINJA – U nastavku natjecanja, u 5. kolu Prve hrvatske malonogometne lige – regije Sjever, juniori Petrinjčice ugostili su momčad zagrebačke Uspinjače od koje... Uspinjača preko Petrinjčice do vodeće pozicije

PETRINJA – U nastavku natjecanja, u 5. kolu Prve hrvatske malonogometne lige – regije Sjever, juniori Petrinjčice ugostili su momčad zagrebačke Uspinjače od koje su poraženi 10:4.

Gosti su brzopotezno već na samom startu, u 1. minuti preko najefikasnijeg igrača susreta Josipa Brkića, došli do početne prednosti koju je isti igrač uz Luku Škaricu do 7. minute još „podebljao“  za vodstvo od 3:0. Nakon toga su domaći došli do daha i u 13. minuti  smanjili preko Svena Dolovčaka, ali to je trajalo kratko, jer već u istoj minuti, te u posljednjoj prvog dijela Josip Ištuk je s dva pogotka donio značajniju prednost Zagrepčanima (1:5).

Drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo, ali na suprotnoj strani, jer je Ivan Baldo Matić u prvoj minuti smanjio gostujuću prednost na 5:2, međutim gosti nisu dozvolili iznenađenje i pogocima Škarice i Lojbera ponovo su stvorili zavidnu prednost (2:7). Međutim, Petrinjci se niti u tim trenucima nisu predavali i pogocima Jurića u 29. i Vučkovića u 30. minuti pokušali su barem smanjiti razliku, ali sve je ostalo na tome jer ponovo Lojber (31) i dva puta Brkić u solo dionici (34, 36) potvrdili su uvjerljivu pobjedu i vodstvo na prvenstvenoj ljestvici.

Ostali rezultati nepotpunog 5. kola (ostala dva susreta bit će odigrana kasnije) su:

ALUMNUS FUTSAL FER – BJELOVAR 3:6

NOVI MAROF – JESENJE 5:1

SISCIA – ZAGREB GIMKA 3:3

FOTEX – FUTSAL DINAMO

FUTSAL KARLOVAC – NACIONAL

ZAGREB 92 – slobodan

Trenutni poredak je: 1. USPINJAČA (-1) 12, 2. FOTEX (-1) 12, 3. NOVI MAROF (-1) 10, 4. PETRINJČICA 10, 5. ZAGREB GIMKA 8, 6. BJELOVAR (-1) 7, 7. ALUMNUS FUTSAL FER 6, 8. SISCIA (-1) 4, 9. FUTSAL DINAMO (-1) 3, 10. FUTSAL KARLOVAC (-1) 3, 11. JESENJE 3, 12. NACIONAL (-1) 3, 13. ZAGREB 92 (-1) 0 bodova.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.