Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hnk26032

Uspjela akcija „Kazalište sa srcem“, poznata lica u zagrebačkom HNK-u

PETRINJA/ZAGREB – Umjetnici, sportaši, novinari, glumci i medijske zvijezde, sinoć su na predstavi Revizor u ložama zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, sjedili sa svojim obožavateljima – građanima velikog srca koji su svojim donacijama i licitiranjem za zvijezdu s kojom žele gledati predstavu, pomogli popravku bronhoskopa petrinjske bolnice.

Humanitarnu akciju Kazalište sa srcem organizirali su Hrvatska Lutrija i HNK u Zagrebu – od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitiralo se za jednu od 20 poznatih osoba, a zahvaljujući licitacijama, prikupljeno je oko 20.000 kuna.

„Sigurno će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Zbog toga smo zahvalni Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Hrvatskoj Lutriji na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo, ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati“ – rekao je ravnatelj bolnice Dr. Tomislav Dujmenović.

Tako su sinoć u ložama u društvu svojih obožavatelja, licitatora i humanitaraca sjedili Boris Jokić, Joško Lokas, Tihomir Ladišić, Mirjana Bohanec Vidović, Goran Bogdan, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Domagoj Jakopović Ribafish i Nikola Plečko (Nik Titanik).

„Sretni smo što je Hrvatska Lutrija sudjelovala u ovoj lijepoj akciji te se nadamo kako će ovaj projekt potaknuti i ostale ljude da uvide koliko je pomaganje važno. Zahvaljujem ovom prilikom svima koji su se odazvali i uključili u akciju, našim poznatim osobama, a posebice svim ljudima koji su za njih licitirali i na taj način doprinijeli uspješnom završetku ovog projekta“ – rekao je predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa.

Intendantica zagrebačkog HNK, Dubravka Vrgoč, izrazila je iznimno zadovoljstvo što je kazalište uspjelo pomoći i pomaže petrinjskoj bolnici. „Kao središnje hrvatsko kazalište držim našom dužnošću biti društveno korisnim, pa kako smo za vrijeme ove pandemije različitim programima održavali našu vezu s gledateljima i imali terapeutsku ulogu. Također nas veseli da su se našoj akciji odazvali umjetnici, sportaši, novinari, glumci, medijske zvijezde, dakle poznati iz različitih sektora i iskazali volju da pomognu svojim angažmanom najugroženijima.“

Humanitarna akcija Kazalište sa srcem nastavlja se i dalje, sve do 15. travnja te i dalje pomažemo popravku bolničkih uređaja petrinjske pulmologije.  Donirati se može na: HR1723400091511121116, SWIFT CODE: PBZGHR2X  s opisom/naznakom: Donacija za Petrinju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X