Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
gv34ivanakordic

Usvojen drugi rebalans Proračuna, isti umanjen za 180 milijuna kuna

PETRINJA – Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje većinom glasova usvojene su druge izmjene i dopune Proračuna Grada Petrinje za 2020.godinu s projekcijama za 2021.i 2022.godinu. Podsjetimo, Proračun Grada Petrinje za 2020.godinu bio je planiran u visini od 389,4 milijuna kuna. Rebalansom gradskog Proračuna isti je smanjen za 180 milijuna kuna, o čemu je više rekla Ivana Kordić, pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu potraživanja.

„Ono što je bitno reći je da se pred vama nalazi prijedlog koji iznosi 209,1 milijun kuna, što znači da je ovim prijedlogom Proračun smanjen Grada za 180,2 milijuna kuna. Prijedlog ovog Proračuna je rađen na bazi stvarno realiziranih projekata i ostalih rashoda koje vidite po različitim klasifikacijama unutar samog Proračuna“, pojasnila je uvodno Kordić.

Vijećnik Željko Tonković je istaknuo kako je i iz ovog rebalansa Proračuna vidljivo kako isti nije realno planiran, što je nazvao neprofesionalnim. Poručuje kako moramo biti odgovorni te se moramo odgovorno ponašati prema Proračunu. Apelirao je da se naprave ozbiljne reforme na dobrobit svih građana Petrinje.

U konačnici je drugi rebalans gradskog Proračuna za 2020.godinu usvojen sa 14 glasova za i šest suzdržanih. Uoči usvajanja samog rebalansa, vijećnici su jednoglasno ili većinom glasova usvojili izmjene planova i programa gradskih tvrtki i ustanova te programa pojedinih Upravnih odjela.

Vijećnici su sa istim omjerom glasova usvojili i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju Proračuna Grada Petrinje za 2020.godinu, kao i prijedlog drugih izmjena i dopuna Plana razvojnih programa Grada Petrinje za razdoblje 2020.-2022. Navedeni plan razvojnih programa je tako smanjen sa planiranih 256 milijuna kuna na 98,1 milijun kuna.

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X