Usvojen novi Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima Usvojen novi Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima
PETRINJA/ZAGREB – Nakon što je Hrvatski sabor tijekom svoje današnje sjednice usvojio između ostaloga i novi Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, priopćenjem... Usvojen novi Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima

PETRINJA/ZAGREB – Nakon što je Hrvatski sabor tijekom svoje današnje sjednice usvojio između ostaloga i novi Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, priopćenjem je reagirao i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

„Ovaj Zakon propisuje određene novosti u stambenoj politici države prema potpomognutim područjima, a osobito se tiče naših sugrađana koji su zbog ratnih strahota morali napustiti svoje domove u Bosni i Hercegovini i ostalim prostorima te se nastaniti na području Republike Hrvatske poslije Domovinskog rata.

Ono što su čekali duže od 10 godina, a neki među njima i gotovo 20 godina, danas postaje stvarnost jer je donesen Zakon koji će im donijeti sigurnost i istinski osjećaj da je Petrinja njihov dom, ali i svako ono drugo mjesto u kojem su prisutni problemi stambenog zbrinjavanja ove skupine korisnika.

No, ova dobrodošla vijest je rezultat višegodišnjeg rada i zalaganja za jednaka prava svih naših građana, bez obzira da li se nalaze u Petrinji, Glini, Kninu ili Vukovaru. Taj rad obilježilo je niz aktivnosti, u prvom redu od strane udruga doseljenih Hrvata među kojima ističem rad petrinjske i glinske udruge, ali i ostalih sudionika gdje moramo istaknuti i Pučku pravobraniteljicu, koji su stalno ukazivali na sve prijepore i nejednakosti do kojih je dovelo zakonodavno rješenje koje smo danas napustili.

Ne zaboravljam ovdje spomenuti niti pokojnog gradonačelnika Gline Milana Bakšića s kojim sam kroz kontinuiranu suradnju uvijek nastojao poslati poruku prihvaćenosti, tolerancije i dobrodošlice svima kojima su ratna zbivanja promijenila živote na način koji je mnogima teško zamisliti.

Ovaj zakon doživljavam i kao osobnu pobjedu u borbi za pravednost i jednakopravnost naših građana doseljenih iz Bosne i Hercegovine, a što sam, kao saborski zastupnik potvrdio i kroz zakonodavnu inicijativu pokrenutu još 2016. godine.

Stoga, vjerujem da smo danas učinili jedan važan korak ka stvaranju pretpostavki za ostanak na ovim područjima na što sam vrlo ponosan“, stoji u priopćenju gradonačelnika Dumbovića.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.