kulasicjanjaningv15062022

Usvojena izvješća Vijeća bošnjačke i srpske nacionalne manjine za 2021.godinu

PETRINJA – Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje vijećnici su između ostaloga raspravljali o Izvješću o radu i Financijskom izvješću Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje za 2021.godinu koje je predstavio predsjednik ovog Vijeća Hajrudin Kulašić.

„Vidjeli ste da Vijeće u potresu ostalo bez svog prostora, smještali smo se u kontejnere, odradili smo ono što smo mogli putem radija, na kraju godine smo proslavili Bajram i Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Za to sve smo potrošili oko devet tisuća kuna. Najvažnije nam je i najdraže nam je što smo uspjeli prošle godine urediti prostor kontejnera kako bi Vijeće moglo normalno funkcionirati. Taj prostor se nalazi u kontejnerskom naselju u poslovnoj zoni u Mošćenici“, rekao je Kulašić.

Izvješća su usvojena jednoglasno sa 17 glasova za.  Potom je Izvješća o radu i Financijsko izvejšće Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2021.godinu podnio predsjednik tog Vijeća Nikola Janjanin.

„Svi znamo koliko je prošla godina bila teška, imajući u vidu pandemiju COVID-a 19, a pogotovo razorni potres koji je razorio naš grad i okolna naselja. Zbog svega toga mi smo morali neke aktivnosti u našem programu za prošlu godinu reducirati i prilagoditi se novonastaloj situaciji. To je rezultiralo u velikoj mjeri smanjenjem broja aktivnosti, iako su svi članovi Vijeća imali velikog učešća u pomoći nakon potresa, pomoći ugroženima, dodjeli i raspodjeli humanitarne pomoći“, rekao je Janjanin.

Vijećnica Svjetlana Lazić je pitala zbog čega u izvješću nisu vidljiva sredstva za obnovu društvenog doma u Gornjoj Bačugi te je pitala koliko je utrošeno sredstava za obnovu. Janjanin je istaknuo kako je obnovu doma financiralo Srpsko narodno vijeće iz Zagreba koji su platili izvođače radova. Janjanin je također kazao kako je za obnovu doma utrošeno više od 400 tisuća kuna . Nakon poduže rasprave izvješća su u konačnici usvojena jednoglasno sa 17 glasova za.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X