verakauringv31

Usvojeni prijedlozi programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali i o Programu korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Petrinje za 2020. godinu. Navedeni prijedlog je prihvaćen jednoglasno, kao i prijedlog Programa građenja građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za iduću godinu koji je vrijedan 3,3 milijuna kuna.

Vijećnici su također usvojili jednoglasno i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2020. godini, o kojem je više rekla Vera Kaurin, privremena pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

„Za Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2020. godini predlaže se iznos od 146,3 milijuna kuna. Odnosi se na javne površine, nerazvrstane ceste, javnu rasvjetu i groblje, te tržnice, kao i gospodarenje otpadom, na sredstva za projektiranje i gradnju komunalne infrastrukture“, rekla je Kaurin.

Za projekte sredstva se planiraju ostvariti iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao i iz sredstava EU fondova, te iz gradskog Proračuna.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2020. godinu. „Predlaže se iznos od 20,4 milijuna kuna. Odnosi se na održavanje komunalne infrastrukture gdje spadaju komunalije, održavanje određenog građevinskog zemljišta i zimska služba“, rekla je kratko Kaurin.

Za održavanje komunalne infrastrukture u gradu planiran je iznos od 11,2 milijuna kuna, dok je za održavanje uređenog građevinskog zemljišta na području grada planirano 8,2 milijuna kuna, te za zimsku službu milijun kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X