Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
gv39kulasicjanjanin

Usvojeni programi i planovi Vijeća bošnjačke i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća, vijećnici su raspravljali o prijedlogu Programa rada i Financijskog plana Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje za 2021.godinu. Više je rekao Hajrudin Kulašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje.

„Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje napravilo je svoj Program rada i Financijski plan za 2021.godinu. Mogu vam reći da su identični kao i za 2020.godinu. Zašto? Dio razloga naših manifestacija nismo u 2020.godini održali, planiramo ih održati u 2021.godini ukoliko nam epidemiološka situacija to dozvoli. Financijski plan je također isti kao i za 2020.godinu. Što uspijemo ostvariti ostvarit ćemo, što ne uspijemo, regulirat ćemo ga rebalansom koji nam slijedi na kraju svake godine“, rekao je Kulašić.

Bošnjaci tako i iduće godine planiraju kulturne i druge manifestacije, obilježavanje Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, Dana bijelih traka, Večer folklora i sevdaha te obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Za svoj rad potražuju 76.600,00 kuna. Njihov Program rada i Financijski plan za 2021.godinu usvojeni su jednoglasno.

Vijećnici su također raspravljali i o prijedlogu Programa rada i Financijskom planu Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2021.godinu, o čemu je više rekao predsjednik tog Vijeća Nikola Janjanin.

„Moram reći da mi većinu aktivnosti iz programa rada za 2020.godinu nismo zbog koronavirusa bili u situaciji provesti do kraja. Zbog toga smo većinu tih aktivnosti unijeli u program rada za 2021.godinu. Financijski plan je također ostao isti“, pojasnio je Janjanin. Ovo Vijeće za svoj rad potražuje 60 tisuća kuna.

Vijećnici Svjetlani Lazić je zasmetala jedna od točaka njihovog programa, a to je organiziranje za članove vijeća i njihove bračne partnere posjete mjestima od kulturnog i povijesnog značaja za srpski narod i mnogo šire. „Mislim da članovi Vijeća i njihovi bračni partneri ne bi trebali ići na račun Proračuna Grada Petrinje, odnosno proračun Vijeća srpske nacionalne manjine na izlete, ako se već žele organizirati izleti, izleti na ta mjesta koja su navedena ili neka druga, predlažem da to budu izleti za recimo djecu iz obitelji koji su slabijeg imovinskog stanja ili izvrsne učenike u osnovnoj školi. Tako da moj prijedlog može ići u tom smjeru da se izleti i posjete muzeju Nikole Tesle recimo, organiziraju za djecu, a nikako za članove Vijeća i njihove žene, odnosno muževe“, rekla je Lazić.

Janjanin je istaknuo kako u njihovom Programu nigdje ne stoji da se takvi izleti organiziraju o trošku Grada, odnosno sa sredstvima iz Proračuna. Poručuje kako će veoma transparentno trošiti sredstva koja su im dodijeljena iz Gradskog proračuna.

U konačnici je Program i Financijski plan Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2021.godinu usvojen jednoglasno.

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X