darinkodumbovicgv31

Usvojeno Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su razmatrali i Izvješće o radu gradonačelnika Grada Petrinje za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, a o Izvješću je više rekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„U kontinuitetu se zadnjih par godina meni nije prihvaćalo ovo Izvješće, uvijek je bilo nekakvih problema, ali ja mislim da o mom Izvješću o radu ne treba puno govoriti. Ovdje ima i do 300 događanja. Moram se zahvaliti svome Uredu gradonačelnika koji su me pratili u tom radu, koji je bio ponekad težak, iscrpljujući svakodnevno, s jako puno radnih sati. Gledajući na obveze koje imam kao gradonačelnik i kao saborski zastupnik, nastojao sam pokriti što više saborskih odbora, resornih ministarstava i transparentnost Petrinje kada su u pitanju europske priče, EU fondovi i da dođemo na noge“, rekao je Dumbović.

Ističe kako je svojim aktivnostima nastojao opravdati mjesto gradonačelnika i da Petrinja bude vidljiva, ne samo kroz projekte, nego i kroz medije. „Zahvaljujem svima koji su me pratili iz Ureda, koji su dio jednog velikog rada i rezultata, ovdje ima nevidljivog posla, a posebno mi je drago što sam uštedio kroz ovaj rad, kroz četiri godine Gradu Petrinji oko 1,5 milijun kuna. Radio sam većinom za Grad Petrinju svakodnevno, ali sam plaću primao u Hrvatskom saboru“, podsjetio je Dumbović, te dodaje kako su radni dani ponekad trajali i do 18 sati.

HDZ-ov Željko Tonković je kazao kako je neosporno da je gradonačelnik aktivan i da je na svim događanjima, no ističe da bi volio više da je gradonačelnik u ministarstvima jer bi tako još više pridonio gradu.

„Ja kao saborski zastupnik ne trebam ići kod ministara puno, oni dolaze na saborske odbore, a ja sam u Saborskom odboru za prostorno planiranje i Saborskom odboru za regionalni razvoj. Kada si u Saborskom odboru onda dolazi i premijer koji predstavlja novog ministra i tu daje obrazloženje zašto bi mi trebali njemu dati podršku. Najmanje sam 50 posto kao saborski zastupnik imao ministra na linku, na telefonu. Bio sam u svim resornim ministarstvima kada je u pitanju Grad Petrinja“, odgovorio je Dumbović.

U konačnici je navedeno Izvješće o radu gradonačelnika Grada Petrinje za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine usvojeno jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X