Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
gv39ljubicic

Usvojeno izvješće o sustavu civilne zaštite, odluka o osnivanju JVP Petrinja i izmjeni njihova Statuta

PETRINJA – Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, vijećnici su raspravljali o prijedlogu Odluke o usvajanju Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada Petrinje za 2019.godinu o čemu je više rekla Zlata Jajčinović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

„To je jedno izvješće u nizu koji je jedan presjeka aktivnosti i mjera sustava civilne zaštite, odnosno operativnih snaga sustava civilne zaštite Grada Petrinje. U izvješću je navedene aktivnosti koje su se provele u prošloj godini, naveli smo propise po kojima vatrogastvo, Hrvatski crveni križ, HGSS, svi oni rade sukladno određenim propisima, a Grad Petrinja ih financira. Na samom kraju, nekih 6,5 milijuna kuna je trošak za sustav civilne zaštite Grada Petrinje za 2019.godinu“, rekla je Jajčinović. Navedeni prijedlog Odluke je usvojen jednoglasno.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog Odluke o osnivanju javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje o čemu je više rekao Zvonimir Ljubičić, zapovjednik postrojbe. „S 1.siječnjom 2020.godine stupio je na snagu novi Zakon o vatrogastvu i mi smo u trećem mjesecu donijeli odluku, no međutim trebala nam je suglasnost Hrvatske vatrogasne zajednice i onda smo morali tu odluku poništiti i sada je donesena nova odluka. Dobili ste i suglasnost od glavnog vatrogasnog zapovjednika da smo mi to sve napravili u skladu sa zakonom“, rekao je Ljubičić.

Na samom kraju, vijećnici su također raspravljali i o prijedlogu Statuta Vatrogasne postrojbe Grada Petrinje. „Stupanjem na snagu novog Zakona o vatrogastvu morali smo mijenjati Statut, pa su napravljene izmjene u suglasnosti s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. Statut od prije se stavlja van snage“, rekao je Ljubičić. Navedeni prijedlog je također usvojen jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X